מתכון – קדרת צלעות טלה ותפוחי אדמה
מצרכים:
10 צלעות טלה
10-8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
4 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
כ־5 ענפי טימין
6 שיני שום קלופות
עלי סלק
ליטר ציר בקר
שמן זית
מלח
פלפל
אופן הכנה:
צורבים את הצלעות במחבת עם מעט שמן זית עד השחמה, ומסדרים בתבנית אפיה.
במחבת נוספת מטגנים במעט שמן זית את תפוחי האדמה, הבצלים והשום עד השחמה קלה.
מוסיפים את עלי הסלק וציר הבקר ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
את תכולת המחבת מעבירים לתבנית עם הצלעות ומכניסים לתנור מחומם, 220 מעלות, ללא כיסוי, 20 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל־160 מעלות ואופים שעתיים נוספות, ניתן להוסיף ציר במידת הצורך.
חג שמח ובתיאבון.
מסעדת צ'אקרה, קינג ג'ורג' 41, ירושלים, לא כשרה.
תגובות