צעדת השרמוטות בירושלים 2017 (צילום: מולי גולדברג)
צעדת השרמוטות בירושלים 2017 (צילום: מולי גולדברג)

די לתרבות האונס: בשישי, 18.5, תיערך בירושלים "צעדת השרמוטות"

זו השנה השביעית שבה מתקיימת הצעדה בעיר, והמסר: "מערכת המשפט ורשויות החוק מפקירות נשים לגורלן; יש רק אשם אחד באונס: האנס"

פורסם בתאריך: 8.5.18 14:28

ביום שישי, 18.5.18, בשעה 10:00 בבוקר תתקיים במרכז העיר "צעדת השרמוטות", זו השנה השביעית. הצעדה תצא מכיכר הדוידקה, תעבור במרכז העיר – ברחובות יפו, קינג ג'ורג' ומדרחוב בן יהודה, בכיכר ציון, בהלני המלכה ובהורקנוס – ותסתיים בבר התקליט, שם יתכנסו הצועדות והצועדים סביב בימת נואמות.

בשנה שעברה השתתפו בצעדה בירושלים יותר מ-600 איש, וב'צעדת השרמוטות' שנערכה בשבוע שעבר בתל אביב השתתפו אלפי גברים ונשים.


  • הורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
  • להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון

למה הצעדה נקראית כך? "צעדת השרמוטות" היא חלק מתנועת ה-Slutwalk העולמית שנוסדה בקנדה בעקבות דבריו של שוטר מקומי, שאמר שנשים צריכות להפסיק להתלבש כמו שרמוטות אם הן לא רוצות להיאנס.


צעדת השרמוטות בירושלים 2017 (צילום: מולי גולדברג)

צעדת השרמוטות בירושלים 2017 (צילום: מולי גולדברג)


לדברי מארגנות הצעדה, השנה היא תתמקד בכישלון מערכות אכיפת החוק והמשפט, שמפקירות נשים שנפגעו מעבירות מין, לדבריהן. על פי הנתונים שאספו המארגנות, בין 80 ל-90 אחוז מהתיקים העוסקים בעבירות מין נסגרים בהחלטת הפרקליטות. "היום יותר מתמיד ברור שכל אישה עברה או תעבור פגיעה מינית בחייה", אומרת אנה קליימן, אחת המארגנות. "קמפיין Me Too הרעיד את החברה בכל העולם והוכיח את מה שאנחנו צועקות כבר שנה שביעית ברציפות: האשמת הקורבן באלימות מינית היא ביזיון, היא התחמקות מאחריות, ממתן דין וחשבון ומעשיית צדק. אנחנו קוראות למוסדות המדינה, ובראשם הפרקליטות ומערכת המשפט כולה – די להפקיר אותנו! הגיע הזמן שמוסדות המדינה יתעדכנו לשנת 2018 ויתחילו להבין שהם פוגעים אנושות בנשים ומועלים בתפקידם".


צעדת השרמוטות בירושלים 2017 (צילום: מולי גולדברג)

צעדת השרמוטות בירושלים 2017 (צילום: מולי גולדברג)


בהתייחס לשם הצעדה מסבירה שושן ובר, מארגנת נוספת של הצעדה: "מה זה שרמוטה? אישה ששוכבת עם מי שהיא רוצה, שמתלבשת איך שהיא רוצה ובקיצור – שעושה מה שבא לה. אבל זה רלוונטי רק לנשים, כי כשגבר מתנהג בדיוק אותו הדבר, הוא 'גבר-גבר'. כשקוראים לי שרמוטה ומצדיקים במילה זו את האלימות שחוויתי – אתם אומרים לי שנפגעתי מינית בגלל מה שלבשתי, בגלל איך שהתנהגתי. אתם מנסים להחזיר אלי את האשמה על הפגיעה שאני עברתי. אבל יש רק אשם אחד באונס: האנס".


תמונות מרהיבות ועוצרות נשימה – הצצה לעמק הצבאים בירושלים


 

 

עפרי בייבה, הנמצאת גם היא בצוות המארגן את הצעדה, אומרת: "בצעדה אנו קוראות בקול גדול – די לתרבות האונס, די להאשמת הקורבן. לא הגיוני שב-2018 אנחנו עדיין זוכות לאצבע מאשימה כשאנחנו בוחרות להיחשף ולספר את הסיפור שלנו. הגיע הזמן שזה יהיה ברור לכולם: אין שום קשר בין מה שלבשתי לבין התקיפה המינית שעברתי. זאת אף פעם לא אשמתי. אני אף פעם לא מבקשת את זה".

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר