יום העצמאות ה-70 כבר עבר חלף, אך מסתבר שספיחיו התרבותיים עדיין כאן. באוניברסיטה העברית בהר הצופים מוצגת בימים אלה התערוכה "שבעים עד כאן", שכוללת הצגת חפצים ופריטים אישיים של ישראלים משני העשורים הראשונים מקום המדינה. במסגרת התערוכה, שמוצגת בספרייה לעבודה סוציאלית, מוצגים ארבעה חדרים ברוח התקופה, ובהם עשרות חפצים להם יש ערך היסטורי רב.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- תרבות בירושלים – לכל הכתבות
ב'מטבח' יוצגו פרימוס, סיר פלא (סיר לאפיית עוגות על הכיריים), סיפולוקס (מכשיר להכנת סודה), ספרי בישול משנות ה-50, בקבוק חלב ועוד. ב'חדר העבודה' ניתן יהיה לראות מכונת כתיבה, מעמד חותמות וטלפון ישן. ה'סלון' ו'חדר הילדים' יכללו ארגז נסיעות, חולצה רקומה, סיר ילדים, צעצועים, פטיפון ותנור נפט. באי התערוכה יוכלו לעיין במסמכים, אלבומי תמונות ואוספים שונים – אוסף 'פרסים' (תמונות שנאספו על ידי ילדים), שנות טובות, פנקס צנע, דרכונים, תעודות עליה ועוד.
כ-300 חפצים ומסמכים נאספו מאנשים פרטיים לצורך הקמת התערוכה, שתרמו ברוחב לב את פיסות ההיסטוריה שלהם, והם משקפים את חיי היומיום של ילדותם ושל הוריהם בראשית ימיה של המדינה, ואת בנייתה וביסוסה של החברה הישראלית המתפתחת ואת ההיסטוריה הקולקטיבית של כולנו.
את התערוכה יזמו הגב' בלהה בכרך מביה"ס לעבודה סוציאלית ומנהלת הסיפרייה הגב' אבישג גרוס. התערוכה תוצג עד לסוף חודש מאי.
יוסף האוסף
אפרופו פריטי אספנות, רוב האנשים לא יודעים, אבל הרוב המוחלט של פריטי האספנות היקרים ביותר החלו את דרכם בפינוי תכולת דירה ונקנו בפרומיל משווים האמיתי. אם יש לכם פריט אספנות כמו ספר קודש ישן, פריט יודאיקה, מסמכים, או כל פריט ישראלי משנות החמישים, יש מצב שהם שווים לא מעט כסף. אם אתם רוצים לבדוק באופן עצמאי את השווי של הפריטים הישנים שלכם, חפשו בגוגל "פינוי דירה יוסף האוסף" וגלו מה הערך של הפריטים שבידכם.