חוק חג המצות קובע כי "לא יציג בעל עסק בפומבי מוצר חמץ למכירה או לצריכה".
הירושלמים הוותיקים מבינינו זוכרים את התעקשותם בשנת 2008 של כמה בעלי מסעדות בעיר שלא לשלם קנס שהוטל עליהם על מכירת חמץ, ואכן בית המשפט לעניינים מקומיים פסק לטובתם והם לא שילמו את הקנסות.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- הזירה של אתר "כל העיר"
כך יצאה בשורת הזכות לחירות דווקא מירושלים.
בשנים האחרונות הולכת ומתרחבת התופעה של בדיקת תיקים של מבקרים בבתי חולים על מנת לוודא שאין בתיקים חמץ.
אין בין בדיקה זו לחוק חג המצות שום קשר. מה גם שתפקידם של המאבטחים הוא לשמור על הסדר הציבורי ועל ביטחוננו, ולא להיות משגיחי כשרות.
בחודשים האחרונים החליט הפורום החילוני שהוא לא מחריש יותר על פגיעה זו בזכויותינו ועתר לבג"ץ יחד עם כמה חברי כנסת נגד בדיקה זו. תשובת המדינה ביום ראשון, 25.3, היתה שכל בית חולים, כמו כל גלידריה או סטקיה, יכול להחליט אם הוא מעוניין או לא בתעודת כשרות מטעם הרבנות הראשית. מרגע שבית החולים החליט שברצונו להיות כשר, הוא כפוף להחלטת הרבנות, והרבנות מתנה את התעודה בכך שכל בית החולים יהיה כשר בתנאים הבלעדיים שקובעת הרבנות.
אלא שבניגוד לבית מלון או מסעדה שבמקומות אלה אנחנו יכולים להחליט אם להיכנס אליהם, שהייה וביקור בבית חולים לא נתונים לבחירתנו.
אנו הירושלמים צריכים למחות על כך יותר מהאחרים. אם בתי החולים האחרים בארץ הודיעו שהם יפסיקו עם הנוהג הזה, הרי בבתי החולים של ירושלים ממשיכים להתעלם באופן גס מזכויות בסיסיות של כלל האזרחים, שלא מוכנים שיכפו עליהם חוקי דת.
אני קורא לכם להצטרף למאבק למען זכותנו לחירות.
הזכות לחירות בחג החירות
מנשה שרביט,
הורה ומחנך בחטיבה עליונה מזה 20 שנה בירושלים,
מרכז את הפורום החילוני הירושלמי.
ר' הנולד
אני תמה אם מאבטחי בתי החולים ינקטו אלימות נגד קרובי משפחה של חולים שיביאו לחולים רעבים אכל כשר כמה פעמים ביום, אחרי שהרבנות תודיע שהיא הסירה את הכשרות מבית החולים כי אינה יכולה להבטיח שכלי המטבח בבתי החולים לא נגעו בחמץ המובא מבחוץ.