ביום שני, 26.3, ב-19:30 תתקיים ב"מתפרה" באבו גוש ארוחה מיוחדת בצבעים של השף נדב מלין, לציון בוא האביב. "ארוחה בצבעים" היא ארוחה המורכבת משבע מנות. כל אחת בצבע אחיד. מטרת המונוכרומטיות היא להוביל את חושי הסועדים למקומות חדשים אל מעבר לצבעים – אל הצורות, הריחות, המרקמים והטעמים. הארוחה הושקה במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות" במוזיאון ישראל.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- תרבות בירושלים – לכל הכתבות
השף נדב מלין מ"קייטרינג לואיזה", העומד מאחורי הארוחה בצבעים, הוא חוקר אוכל ושף יוצר המקפיד לחבר בארוחותיו בין אמנות לאוכל ולכן בוחר לקיים מדי חודש ארוחה ב"מתפרה" באבו גוש. מלין רכש את השכלתו הגסטרונומית במשך תקופה ארוכה באירופה. עשה תואר ראשון באוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה בפולנצו שבאיטליה ותואר שני במרכז הקולינרי הבאסקי בסאן סבסטיאן שבספרד. במקביל השתלם במסעדות שונות, הבולטת ביניהן היא מוגריץ, בעלת שני כוכבי מישלן. הארוחה בצבעים תעלה 300 שקל למשתתף.
"זו ארוחה שאנחנו מריצים פעם בחודש, כחלק מפרויקט גדול יותר של אוכל ואמנות", מסביר מלין, "יריית הפתיחה החלה ב'מסעדות פתוחות', שנתנו לנו את הבמה בפעם הראשונה לעשות משהו שהוא אחר. היתה היענות רחבה, והאירוע הפך לסולד אאוט מהר. ראינו שיש היענות רחבה והמשכנו עם זה. בדרך כלל אנחנו עושים אירועים סגורים, ועכשיו זה מעין 'פופ אפ' ובכל פעם מפרסמים תאריך אחר".
תגובות