(צילומים: אתי נמיר)
(צילומים: אתי נמיר)

אז מה בא לכם לאכול לפני המרתון? אפשר גם אחרי, מה שמתחשק

לקראת מרתון ירושלים: אתגר המרתון של בעלי המסעדות ובתי הקפה בעיר

פורסם בתאריך: 28.2.18 19:55

בעלי העסקים בירושלים יציעו לרצי המרתון, לתושבים ולמבקרים מהארץ והעולם מהדורה מוגבלת של "מוצר המרתון" – מאכל או משקה שיכין אותם לקראת אירוע המרתון בירושלים, שייערך ביום שישי הבא, 9.3.18.

 

גלידה ערביקה מוסלין (צילום: אתי נמיר)

גלידה ערביקה, מוסלין (צילום: אתי נמיר)

 

טחנת קפה (צילום: אתי נמיר)

"רצ-ספרסו", טחנת קפה (צילום: אתי נמיר)

 

לאה בעלת טחנת קפה (צילום: אתי נמיר)

לאה, בעלת טחנת הקפה (צילום: אתי נמיר)

קופי פייב (צילום: אתי נמיר)

קופי פייב (צילום: אתי נמיר)

 

לזר וברוך קופי פייב (צילום: אתי נמיר)

לזר וברוך, קופי פייב (צילום: אתי נמיר)

מוצרי המרתון נרקחו, בושלו, נאפו ועורבלו כשהמוטיב המוביל הוא ירושלים וסמליה; והם מכילים טוויסט תזונתי או ויזואלי מפתיע באווירה הספורטיבית שאופפת את העיר לקראת המרתון. בעלי העסקים המשתתפים בקמפיין, ביוזמת דוברות עיריית ירושלים, התאימו את ייצור ועיצוב המוצר בהתאם, ויזמו בעצמם מעין פס ייצור של "מהדורה מוגבלת" שתוצע בבתי העסק.

 

סנדוויץ אנרגל רחל בן אלול (צילום: אתי נמיר)

סנדוויץ אנרג'ל, שף רחל בן אלול (צילום: אתי נמיר)

 

רחל בן אלול (צילום: אתי נמיר)

שף רחל בן אלול (צילום: אתי נמיר)

ספידי שייק עוזי אלי (צילום: אתי נמיר)

ספידי שייק, עוזי אלי (צילום: אתי נמיר)

 

עוזי אלי (צילום: אתי נמיר)

עוזי אלי (צילום: אתי נמיר)

בין העסקים המשתתפים בקמפיין: רחל בן אלול שיצרה "סנדוויץ אנרג'ל" המכיל בתוכו ג'ל ספורטאים עם טוויסט ירושלמי; פסטה בסטה שהכינו את מנת "טורטליני הרי ירושלים" שתכין את הרצים לריצה בעליות; עוזי אלי איש האתרוגים שערבל "ספידי שייק" שימריץ את הרצים במרתון; טחנת הקפה שיצרה את ה"רצ-ספרסו" – קפה קר וממריץ על אבנים ירושלמיות עשויות שוקולד; גלידה מוסלין המיתולוגית שעושה כבוד לרץ העילית היילה גבריסלאסי ומציעה לרצים גלידה מפולי ערביקה שמקורם באתיופיה ויעניקו ניצחון מתוק למסיימים את הריצה; ובית הקפה קופי פייב שמציעים משקה אספרסו יפואי ממריץ ומעורר לרצים ברחוב יפו.

טורטליני הרי ירושלים (צילום: אתי נמיר)

טורטליני הרי ירושלים, "פסטה בסטה" (צילום: אתי נמיר)

 

טורטליני הרי ירושלים, פסטה בסטה (צילום: אתי נמיר)

טורטליני הרי ירושלים, פסטה בסטה (צילום: אתי נמיר)

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת ציין כי "המרתון הוא לא רק יום חג בעיר, אלא תרומה משמעותית של כ-15 מיליון שקל לכלכלת העיר. השנה בפעם הראשונה אתגרנו מספר עסקים בתחום הקולינריה כדי שייצרו מוצרים ייחודיים ומקוריים למרתון, להנאת המשתתפים, האורחים והציבור הרחב. נשמח לראות עוד בעלי עסקים מצטרפים לחגיגה מכל התחומים".

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר