פרפור פרוזדורים זה הפרעת הקצב הנפוצה ביותר באוכלוסייה ושיעורה עד כ-1% מכלל האוכלוסיה. שכיחותה עולה עם הגיל וישנם גילאים (מעל 80) בהם כ-10 אחוזים מכלל האוכלוסייה לוקה בפרפור פרוזדורים.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- הטיפ השבועי של שערי צדק
פרפור פרוזדורים גורם לחלק מן הלב (הפרוזדורים המכונים גם עליות) לא להתכווץ בצורה יעילה. עקב כך נוצרים בתוכו קרישי דם שעלולים להיסחף מהלב לכל חלקי הגוף ובעיקר למוח, שם קריש כזה יכול לגרום לאירוע מוחי. טיפול בנוגדי קרישה מונע את מרבית המקרים של אירועים מוחיים בפרפור.
חלק מהחולים הסובלים מפרפור פרוזדורים אינם מודעים כלל לבעיה ועלולים לגלותה לראשונה אחרי אירוע מוחי שכבר אירע. הדרך לגילוי פרפור פרוזדורים היא פשוטה מאוד – מדידת דופק עצמית או מדידת דופק על ידי אחות או רופא בעת ביקור במרפאה. דופק תקין הוא סדיר.
אם הדופק אינו סדיר יש לפנות לביצוע א.ק.ג בו ניתן לראות אם יש פרפור, ואם כן, להתחיל טיפול בנוגדי קרישה. ישנם גם שעוני דופק ואפליקציות של סמארטפון המודדות את הדופק ומתריעות כשהדופק אינו סדיר, וכך גם מכשירי לחץ דם שחלקם מצוידים בנורת אזהרה על דופק לא סדיר.
במקרה של חולים, שכבר ידוע אצלם על פרפור פרוזדורים חשוב מאוד להקפיד על לקיחת נוגדי קרישה שהם הכלי העיקרי במניעת אירוע מוחי בנוכחות פרפור.
תגובות