ישנה סצנה פנטזיונרית שעולה לי בראש כשאומרים לי 'בואי למעשנת בשרים'. אני רואה בעיני רוחי גבר אמריקאי גדול ממדים עם מעשנה נגררת, שהוא לוקח לקמפינג עם המשפחה. בבוקר הוא מדליק את הגחלים ומניח את הבשרים, ובערב חותך נתחים עבים, מעמיס על השולחן וכולם מתענגים עם כמויות של בירה באדוויזר וצחוק עמוק, לצד רוטב ברביקיו סודי.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- תרבות בירושלים – לכל הכתבות
אבל אין צורך לפנטז יותר. ממש לא מזמן, לפני כחודש, נפתחה במרכז העיר, היכן שפעלה מסעדת "גבריאל", מסעדת בשרים מעושנים – HARVEY'S – שמתהדרת גם בתואר מעשנת העץ הראשונה באזור ירושלים ומגישה מגוון עשיר של בשרים מעושנים בעץ בעישון איטי.
הבעלים, השף חיים (הרווי) סנדלר, הגשים חלום ומבצע כיום את האהבה האמיתית שלו לבשר, ובמיוחד לסוגי בשרים שאפשר ליישן ולעשן אותם. כשהגענו, ביקשתי להעיף מבט על המעשנות, שממוקמות מאחורי המסעדה, ונלקחתי אחר כבוד להיכל התהילה, שם, בשעת לילה מאוחרת, המעשנות היו כבר נקיות לגמרי, ממתינות לבשרים החדשים שישכבו שם החל מהערב ויוכלו לפנק את הסועדים מחר. לצד כל מעשנה כפיסי עצים שונים, המשפיעים על טעם הבשר המתקבל. המעשנה המשוכללת מעבירה מסרים להרווי 24 שעות ביממה, כך שהוא יכול לפקח על חום המעשנה אפילו מהמיטה.
מה שנוצר משהייה למשך שעות במעשנות של המסעדה הם נתחים בטעם, מרקם וניחוח אחרים מאלו שאנחנו מכירים. מי שייהנה בעיקר מארוחת הבשרים כאן, הם אלו שמצד אחד הם קרניבורים ומצד שני אוהבים לאכול באופן כללי, כך שייהנו ללעוס נתח בשר איכותי ורך וגם ירגישו את ההבדל בין עשייה על הגריל, בטיגון, בבישול או במעשנת. הבשר המתקבל הוא נימוח, ריחני ועסיסי. תגיעו רעבים.
הקונספט של הבשר המעושן מלווה את התפריט, כך שבין המנות הראשונות מוצעות, בין השאר, נאצ'וס שעליהם פיסות בשר מעושן ותבשיל שעועית, בעיטור גוואקמולי וסלסה עגבניות, או מנה של קצוות שרופים, שהם הקצוות הצלויים בצד נתח חזה בקר, מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, עם צ'יפס בטטה חלומי, כנפי עוף מעושן בעץ מסקיט, גם סלט עוף מעושן של הארווי ועוד שלל הפתעות.
בתפריט הבשרים מהמעשנה אתם בוחרים את הנתחים שאתם אוהבים בהתאמה אישית. בריסקט – שהוא למעשה חזה בקר נימוח ורך לאחר עישון של 15 שעות, אסאדו על עצם לאוהבי השילוב של בשר ושומן בעישון עץ דובדבן, בשר צלעות מפורק המעושן לא פחות מ-18 שעות, נקניקיית צ'וריסו ארוכה או חצי עוף בטעם ועסיסיות מופלאים ממש, גם הוא בילה במעשנה כ-4 שעות. מאחר ואנחנו סעדנו בזוג – בחרנו את הנתחים המבוקשים (הכל) והם במטבח מכוונים את הכמות כך שתתאים לזוג.
הבשרים כולם נימוחים ורכים, ובהחלט ריחניים ובטעם מועצם. כנראה שההכנה הארוכה והסבלנית שלו ממלאת אותו בריחות וטעמים מודגשים יותר, כך שמדובר בחוויה מענגת למי שבאמת אוהב לאכול בשר.
מדובר בחוויה מקסימה וטעימה ביותר, כשבמסעדה אפשר להציץ למטבח המהביל ולראות את הרווי בפעולה, כולו מאושר. גם זו חוויה בפני עצמה.
HARVEY'S. בן שטח 7. טל' 02-6246444.
תגובות