לראשונה: יום דרווין הבינלאומי מגיע לישראל – ויצוין גם ברחבי ירושלים. היום הבינלאומי מציין את יום הולדתו של צ'רלס דרווין, אבי תאוריית האבולוציה, שחל ב-12 בפברואר בשלל פעילויות ברחבי העולם, שמטרתן להוות מקור השראה לחשיבה על פי ערכים שונים: אומץ אינטלקטואלי, סקרנות מתמדת, ספקנות, מחשבה מדעית וחיפוש בלתי נלאה אחר האמת.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- תרבות בירושלים – לכל הכתבות
בירושלים יתקיימו האירועים במגוון מוקדים. כך למשל, בטרמינל במתחם התחנה תעביר ורד שפירא סדנה פעילה לילדים, וירצו ד"ר יונת אשחר וד"ר ארז גרטי; בקפה לנדוור במתחם התחנה ירצו ד"ר דרור בר ניר וד"ר יהוא מורן; באברהם הוסטל ירצה פרופ' רן נתן; בבית התרבות 'המפעל' ירצו ד"ר עינת שפרינצק, ד"ר אורלי לכיש זלאיט וד"ר אריאלה ברוך; במרכז הקהילתי מוסררה ירצו פרופ' אריאל צ'יפמן ופרופ' רות הירשברג.
האירועים הראשונים יתחילו בשעות 18:00 ו-19:00, וכל פעילות תימשך כשעה.
בנוסף, באקדמיה הלאומית למדעים ייערך כינוס בנושא 'אבולוציית מוח האדם – איך, מתי ומדוע?'. בכינוס יתקיימו ארבע הרצאות: יו"ר הכינוס, חבר האקדמיה פרופ' יואל רק, ידבר על 'הטמון במוחם של מאובנים'; פרופ' אראלה חוברס מהאוניברסיטה העברית תדבר על 'תכנון, למידה או חומרי גלם – כיצד יש להבין את כלי האבן מלפני 2.5 מיליון שנה?'; פרופ' לירן כרמל מהאוניברסיטה העברית ירצה על 'די-אן-איי מן המתים – מה הגנטיקה של אבותינו הקדומים מספרת על יכולתנו לדבר?'; וחברת האקדמיה פרופ' נעמה גורן-ענבר תרצה על 'מה ניתן ללמד על מוחם של ההומינידים יוצרי התרבות האשלית?'.
הכינוס ייערך גם הוא, כמובן, ב-12.2, בבית האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים החל מהשעה 18:00.
תגובות