על פי נתונים שהתקבלו ממשטרת ירושלים, בשנת 2017 נפתחו 3,227 תיקים בגין עבירות של התפרצויות לדירה, גניבות רכבים, התפרצויות לעסקים וגניבות מרכבים. לשם השוואה, בשנת 2016 נפתחו 3,202 תיקים בגין אותן העבירות. מדובר על עלייה של 25 תיקים בלבד, זאת לעומת העלייה המשמעותית שנרשמה בגין הגשת כתבי האישום. בשנת 2017 הוגשו 283 כתבי אישום, לעומת 178 כתבי האישום שהוגשו בשנת 2016. שנת 2017 הסתיימה עם 381 עצורים בגין אותן העבירות, לעומת 261 עצורים בשנת 2016. עלייה משמעותית נוספת נרשמה בשנת 2017 עם 140 עצורים שהגיעו לתום הליכים, לעומת 96 עצורים בתום הליכים בשנת 2016.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- לידיעות חדשות נוספות באתר "כל העיר"
קצין אגף החקירות המודיעין במרחב ציון, סגן ניצב דורון בנאמו מספר: "מרחב ציון אשר כולל את תחנות מוריה, לב הבירה, מטה יהודה, בית שמש והראל, ביצע פעילות מניעה ואכיפה שנמדדה בשני כלים: כתבי אישום, ומעצרים של תום הליכים לעבריינים של התפרצויות לבתים, עסקים ורכבים וגניבה מרכבים. קבענו יעדים לתחנות על מנת להעלות את רמת אחוז הגילוי, כתבי האישום והמעצרים בתום ההליכים. בתחילת 2017 זיהינו מגמה של עלייה בעבירות האלה בגזרת מוריה – קטמון הישנה, קרית היובל, עיר גנים, בית הכרם, וקצת מאזור רחביה. אנחנו מסוגלים לזהות את העבריינים, לפי שיטות ביצוע העבירה. יש עבריינים שנכנסים מתחומי הקו הירוק, ממזרח ירושלים ועבריינים מקומיים שאלו בעיקר נרקומנים, שנכנסים לחלון או דלת פתוחה וגונבים תיק או תכשיטים ויוצאים החוצה".
כיצד המשטרה פועלת כדי למגר את התופעה?
"בימים האחרונים החל להתקיים מבצע משטרתי, בגזרת מוריה, אשר הגיע לשיאו בסוף השבוע האחרון, מיום חמישי ועד יום שבת. המבצע צפוי להימשך, אולם בהיקף נמוך יותר. הכנו תוכנית פעולה מפורטת שכללה פרופיל של שלושת הקבוצות של עברייני הרכוש, השתמשנו בטכנולוגיה איכותית, בבלשים, רכזי מודיעין, כולל היחידה ללוחמה בפשיעה במרחב ציון, וכוחות גלויים כמו מחסומים וניידות. חלק גדול מהמבצע היה בשביל שהציבור יראה יותר נוכחות ובולטות של משטרה. וגם מתוך ההבנה שעבריין שרואה ניידת משטרה שסורקת את הרחוב, מבין שלא כדאי לפרוץ שם. יש לזה אפקט משמעותי בהיבט ההרתעה ובתחושת הביטחון של התושבים. במסגרת המבצע תחנת מוריה בדקה מיום חמישי עד שבת קרוב ל-300 חשודים, ו-220 כלי רכב. בסוף שבוע ממוצע, אנחנו סופרים 25 עבירות מהסוג הזה. בסוף השבוע הנוכחי היו 7 עבירות בלבד, כאשר אף אחד מהם, לא כוללת גניבה של רכב או קטנוע, עבירות שמגיעות בממוצע בכל סוף שבוע לבין 10-15 אירועים".
מי לקח חלק במבצע?
"משטרה, לוחמי מג"ב, הרבה מתנדבים. אנחנו נעזרים הרבה במתנדבים ואני קורא לציבור לתרום. זאת מכפלת כוח איכותית מבחינתנו. חשוב להדגיש כי לא כל המעצרים מסתיימים במקום. הרבה פעמים השוטרים בשטח תופסים את העבריינים. לפעמים זה מתפתח למרדפים שהשוטרים צריכים לחתור למגע ויש פעמים שהם נמלטים לוודיות, ואז יש הקפצה של כוחות נוספים שצריכים לסגור ואדי, עם תאורה כי זה בשעות לילה. יש פה מעטפת שלמה בשביל שהאזרח יישן בלילה בשקט".
סנ"צ בנאמו מסכם: "מסר חשוב לתושבים ולאזרחים אודות הדיווח למשטרה. אם רואים משהו חריג, או חשוד, בבית של השכן או ברחוב. אדם שלא נראה כאילו הוא מתאים לשכונה, לדווח ישר. חשוב מאוד לא לנסות לעצור לבד פורצים, ולא לרדוף אחריהם. הרבה מתפיסות העבריינים התחילו בדיווח למוקד 100".
תגובות