שוק מחנה יהודה.
אחד ממקומות הבילוי הנחשבים והחשובים של ירושלים.
שוק שכבר מזמן לא מאכלס רק דוכני ירקות, פירות, דגים וממתקים, אלא גם מקומות בילוי, מסעדות וברים שהפכו לחלק בלתי נפרד מההווי הירושלמי הייחודי.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
אז בטח כבר הבנתם שהשבוע הגענו לשוק – לבר ה'בקשיש' ברחוב השקמה.
מה זה אומר בקשיש? מיד שאלנו את רון ישראל ויקיר סוויסה הבעלים (ביחד עם בן יאיר), הם ענו שזה טיפ בערבית.
ומה אומר השועל שעל הלוגו הקשינו? מסתוריות הם השיבו.
ואכן, שוק מחנה יהודה הוא מסתורי, כשבכל ביקור בו מתגלות פינות מיוחדות המשלבות קולינריה איכותית עם אווירה נכונה, וזה בדיוק מה שמצאנו בבר ה'בקשיש'.
חלל נהדר מעוצב לתפארת (והקרדיט הולך לגלעד מסטודיו Opa), עם אווירה ייחודית של פיק-אפ בר כמו שכתוב בספר. בר מרובע גדול וכמה פינות ישיבה לחברים.
התיישבנו על הבר וניגשה אלינו ברמנית חייכנית שמיד הניחה מפיות של כוס שתייה, כך שהיה ברור לאן הערב הזה הולך.
הצוות לבוש בחולצות לבנות מכופתרות, מתודרך היטב ומכיר בעל פה את הספיישלים, שמשתנים מדי יום. אני הזמנתי קוקטייל קליל וליעד התחיל עם טקילה וקרח, ערב קשוח כבר אמרנו?
הדגש כאן הוא על שתייה וקוקטיילים, אבל המטבח, בניצוחו של סוויסה שהוא גם שף, ממש לא נשאר חייב עם מנות מוקפדות מאוד בסגנון טאפאס בר. קצת מכל דבר שמשאיר טעם של עוד.
אנחנו בחרנו בברוסקטה כרובית וסשימי טונה אדומה.
יחד עם המנות הגיעו כמובן צ׳ייסרים, שהורמו יחד עם כל היושבים על הבר.
הווליום קצת עולה, טיפים מחשיכים את המקום ומיד מגיע גל של אנשים כדי להתעניין במקום החדש.
זוג דתיים מתיישבים לידנו על הבר, קבוצת תיירות בוחרות בשולחן הפינתי ולאט לאט אנחנו נזכרים בייחודיות וביופי של ירושלים, הכל מהכל וביחד.
לעיקרית הזמנו סטייק אנטריקוט, שהיה עשוי בדיוק כמו שצריך עם ירקות שורש על הגריל, לחמניית באו טעימה ופריכה וכמובן שעוד צ׳ייסרים, או שיכולתם לנחש את זה לבד כבר.
בערפול החושים שבו כבר היינו, הזמנו לקינוח פירות טריים ואת הצ׳ורוס של המקום, שעליו קיבלנו המלצות חמות.
ולפני הסיכום, שלא תהיו מודאגים נדגיש שהביתה חזרנו כמובן במונית.
והסיכום? היה ערב מהנה , טעים ובעיקר מומלץ!
בקשיש. טל' 02-5955257, 050-7776009.
תגובות