אורן ששון לוי (צילום: אלון קירה)
אורן ששון לוי (צילום: אלון קירה)

מסעדת אישטבח בשוק: טאבון גדול, מאפה ענק

אורן ששון לוי, הבעלים והשף של "אישטבח" - מספר איך הקים את המסעדה המיוחדת, שמציעה שמבורכ, מאפה סורי-כורדי לוהט, עם מילויים מפתיעים, ראיון

פורסם בתאריך: 8.10.17 16:50

אסאדו, סיסקה, ירקות הם רק חלק מהמילויים המיוחדים שנכנסים להם לתוך בצק היישר לתוך טאבון גדול. התוצאה: מאפה מהביל סורי-כורדי: "שמבורכ", שכבר רכש לא מעט מעריצים. את המסעדה "אישטבח", שפועלת בזירת האוכל הכי חמה בשוק מחנה יהודה – פינת הרחובות השקמה-בית יעקב, הקים ומנהל אורן ששון לוי, שמשמש שף המקום.

 



אישטבח (צילום: אלון סלע)

אישטבח (צילום: אלון סלע)

לוי, בן 43 נשוי ליסמין ואב לחמישה בנים בגילאי 19-6, מתגורר בנוקדים. "נולדתי בשכונת בקעה", מספר לוי, "ובגיל שבע עזבתי את הבית ועברתי לקיבוץ, אני נודד בנשמה ומאז שאני זוכר את עצמי, אני מחפש תשובות. היום אני ילד השם, לא חושב שצריך לתת הגדרות לכל דבר, אבל אני בהחלט אדם מאמין".

איך נולד הרעיון לפתוח מסעדה עם מאפה שלא ממש מוכר? זה קצת הימור

"בשנת 2011 חליתי במחלה קשה ובמהלך השיקום היה לי מספיק זמן לחשוב מה אני רוצה מהחיים", הוא מספר. "החלטתי שאני רוצה להקים מסעדה משלי, ולהביא את הבית ואת סבתא יזי. התייעצתי עם יסמין אשתי וכמובן אחרי שהיא נתנה את הסכמתה התחלתי בתהליך. אני מגיע מבית חצי כורדי, חצי סורי ורציתי להביא את הניחוח של הבית. שמבורכ זה המאפה שהיינו אוכלים ביום ראשון במילוי הבשר, זה מה שהיה נשאר משבת, אז לא היינו זורקים כלום", הוא צוחק. "כמובן שבמסעדה יש סוגים שונים של מילויים בשריים, צמחוניים וטבעונים ולכאלה שלא רוצים גלוטן – יש פאי רועים. קשה לי להגיד את זה על עצמי, אבל זו בהחלט מנה גאונית, במחיר שמתאים לכל כיס ואווירה מיוחדת. כנראה שהצלחנו. התחלנו בקטן ועכשיו אנו כבר חולשים על מסעדה גדולה מאוד".

 

אורן ששון לוי (צילום: יסמין ששון לוי)

אורן ששון לוי, בתמונה סבתו יזי זבריקו ז"ל (צילום: יסמין ששון לוי)

 

ומדוע שם המסעדה – "אישטבח" הוא דו משמעי?

"בהחלט כיוונתי לכפילות המשמעות שנשמע מהשם, הראשון זה איש-טבח, שזה אני. השני זה ישתבח, שזו ברכה וכל פעם שאומרים את השם פשוט מברכים, ובכלל גם אנשים שהם לא דתיים מתחברים לברכה הזאת. אבל ישנה משמעות שלישית לשם – המילה איש מורכב מ: אורן, יסמין, ששון, וכמובן טבח זה המקצוע".

לוי מדבר על הפריחה הקולינרית שיש בשוק ואומר כי "זה מבורך, כמובן שיש היום יותר חיבור לנושא האוכל ואנשים מעדות שונות מגיעים לטעום מאכלים, שהם לא מכירים. אני רואה את זה כחיבור בין אנשים וזה מה שאני אוהב".

 

אישטבח (צילום: אלון סלע)

ומה דעתך על הקושי של העסקים הקטנים בעיר?

"לצערי הרב", הוא אומר, "לא הייתי מודע לגודל הבירוקרטיה שטומנת בחובה פתיחת מסעדה או עסק, זה לא שאני פוחד מעבודה קשה, אבל בהחלט מקשים עלינו. מכל הבחינות זה סיוט, החל מרישיונות שונים ומשונים. המסים –  זה בעצם אתה עובד בשביל להתפרנס, ואז נתח גדול של הכסף הולך למסים, ושוב אין לי בעיה לשלם, אבל צריך להקל. אני ממש לא חושב שזה צריך להיות כך, צריך לרומם ולהרים אנשים שמנסים להשקיע, לשמחתי אני רואה כרווח גדול את ההכרות שלי עם אנשים".

אישטבח (צילום: אלון סלע)

אישטבח (צילום: אלון סלע)

 

 מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?

"ברכת מודה אני".

מה מרגש אותך?

"הכל".

האם אתה שומר על דיאטה ועל כושר?

"אחרי המחלה שלי הורדתי הרבה מהמשקל ועכשיו אני שומר".

 

אישטבח (צילום: אלון סלע)

אישטבח (צילום: אלון סלע)

 

מתי היתה הפעם האחרונה שבכית?

"כשהייתי לאחרונה במוזיאון ידידי ישראל, התרגשתי מהמצגת והחוויה".

מה אתה הכי שונא בירושלים?

"מפריע לי שלא נותנים במה ליצירת עסקים חדשים".

מה אתה הכי אוהב בירושלים?

"אני אוהב את האוויר של ירושלים, האנשים, הרחובות והצבעים".

 

אישטבח (צילום: אלון סלע)

אישטבח (צילום: אלון סלע)

 

אישטבח, שמבורק (צילום: יפעת ראובן)

אישטבח, שמבורק

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר