קובה סלק
המתכון של שלי עג'מי-וובר, מתגוררת בשכונת גילה.
למלית:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ קוביות
1/2 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1.5 כף בהרט
אופן ההכנה של המלית: לטגן טוב-טוב את הבצל עד שנהיה שקוף, להוסיף את הבשר ולטגן טוב. להוסיף את התבלינים
ולהמשיך לטגן ולערבב טוב-טוב ולתקן טעמים במידת הצורך. להעביר למסננת עד שתתקרר.
למעטפת:
1/2 קילו סולת
1/2 כף מלח
2 כוסות מים
אופן ההכנה: ללוש טוב את המצרכים, אם יש צורך להוסיף עוד מים. לאחר מכן, להשאיר אותו לנוח כ-15 דקות עם מגבת מעל.
למרק:
2 סלק אדום
1 כרפס, רק את הגבעולים
1 כף מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
1 לימון סחוט
1 כף סוכר
אופן ההכנה: לגרד את הסלק במגרדת, לאדות את הכרפס עם חצי כמות מהסלק, להוסיף מים רותחים ולחכות שירתח. לאחר מכן, להוסיף את התבלינים, לערבב טוב-טוב ולתקן טעמים במידת הצורך. להוסיף את הכדורים, לבשל אותם בסיר פתוח על אש גבוהה, כך שכל הקובה יצופו למעלה. לחכות כ-10 דקות ולכבות את האש. לאחר מכן, להוסיף את שאר הסלק המגורד שנותן את הצבע הסגלגל והמיוחד, לערבב ולכסות את הסיר לכ-20 דקות.
בתיאבון!
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
קוסקוס עם מרק
1 קילו סולת
3 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
לשפוך את הסולת לקערה, לערבל עם מערבל חשמלי ולהוסיף 1 כוס מים בהדרגה. להמשיך לערבל עם סיום הנוזלים, עד מגיעים לתערובת של קוסקוס. מפסיקים את המערבל ומתחילים לערבב ביד ומוסיפים את השמן בהדרגה.
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים ואבקת אפיה למשך כל הלילה
1 בצל קצוץ
1 קישוא חתוך גס
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2 שוקי עוף
1 כף מלח
1 כף פלפל
1 כף כורכום
חצי כף פפריקה
תגובות