מהפכת המזון הבריא בהדסה: מנות חדשות מוגשות במחלקות הילדים בהדסה. "השינוי התפיסתי בנושא הארוחות החדשות נולד מתוך מודעות גוברת לתזונה בריאה מחד, ומאידך לפער בין מה שילדים אמורים לאכול לבין מה שהם אוכלים בפועל", מספרת מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה בהדסה רבקי הררי, אותה נטייה שלהם לצרוך קלוריות ריקות ומתועשות. ניסינו להרכיב תפריט ידידותי לילדים המשלב מזון שהילדים יאהבו יחד עם אלמנטים של תזונה בריאה, על פי קריטריונים ברורים של מרד הבריאות. אז הורדנו סוכרים, שומן רווי, הפחתנו קלוריות.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
"אם נרצה שילדים יאכלו ירקות יש להגיש אותם כאצבעות ירק חתוכות ולצידן עגבניות שרי", מתארת הררי. "הם בוחרים קודם כל על פי העין, כמונו המבוגרים. כך הירקות ברורים ומושכים את הילד הרבה יותר מאשר ערבוביה לא ברורה. כך הוא הדבר גם לגבי קציצות – נגיש כדורי עוף מגרים, ונשתדל שהתוספת לא תהיה רק פחמימות, אלא משולבת בקטניות".
ראשי המהלך בהדסה הוסיפו אלמנט שאף ילדה וילד לא יכול להתעלם ממנו – גיבור על. מדובר בדמות מאוירת עם האות H (הדסה) שמעודד את הילדים לאכול אוכל בריא וטעים.
עמית זיו, שפית מטבחי הדסה, אומרת כי "האוכל טעים ושומר על הפשטות הילדותית, ממש מדבר אל הילדים בגובה העיניים. חשוב לי שירגישו בבית, שיאכלו המבורגר בלחמניה, אבל מהבשר שאנחנו טחנו בעצמנו ובטוחים מה הוא מכיל, שיאכלו תפוחי אדמה שנראים כמו צ'יפס, אבל הוא לא מטוגן בשמן עמוק, שישתו שוקו אבל מופחת סוכר. הערך התזונתי נמדד כאן בקפידה וישנה מחשבה על כל מרכיב באוכל".
תגובות