פרויקט אשטורם בקרית היובל, חשבון ארנונה בשנת 2025 (צילומים: ליאור פתאל, מטה המאבק)
פרויקט אשטורם בקרית היובל, חשבון ארנונה בשנת 2025 (צילומים: ליאור פתאל, מטה המאבק)

מחאת "עושק הארנונה" – האם הפרויקטים להשכרה יוחרגו מהזינוק בתעריף?

חברת אשטרום, שבנתה את פרויקט הדיור להשכרה במתחם הדסה הקטנה לשעבר, פנתה לראש העיר בבקשה להחריג את דיירי הפרויקט מהעלייה של 30 עד 60 אחוז בתעריף הארנונה. "נראה על פניו שלא היתה כוונה להעלות את הארנונה באופן כה דרמטי לפרויקט מהסוג הנדון". עוד מאיימת אשטרום בפנייה להליכים משפטיים. במקביל - גם מאבק כלל התושבים נמשך

פורסם בתאריך: 20.1.25 07:23

בפנייה לראש העיר משה ליאון מבקשת חברת אשטורם – שבנתה את פרויקט הדיור להשכרה במתחם הדסה קטנה לשעבר – להחריג את דיירי הפרויקט שלה מהזינוק בתעריף הארנונה שעליו החליטה עיריית ירושלים – זינוק של עשרות אחוזים.

במכתב מפרטת חברת אשטורם את הסיבות שבגינן היא מבקשת את החרגת דיירי הפרויקט: "מקריאת נימוקי הבקשה שהוגשה על ידכם, נראה על פניו שלא הייתה כוונה ובכל מקרה לא מתקיימת כל תכלית, להעלות באופן כה דראסטי (יש לומר דרמטי) את הארנונה לפרוייקט מן הסוג הנדון, המיועד להשכרה ארוכת טווח, ובחלקו אף נתמך ע"י המדינה ונועד לאוכלוסייה אשר ידה אינה משגת לרכוש דירה".

בפנייה לראש העיר בעצם אומרת חברת אשטורם כי אין הגיון בהעלאה של עשרות אחוזים (ואלפי שקלים) את תעריף הארנונה למי ששוכרים דירה לטווח ארוך – אנשים שאין בידם לרכוש דירה בעצמם.



במכתב מציינת חברת אשטורם כי "אם עיריית ירושלים תדחה את הטענות, לא יהיה מנוס מלהגיש הליך לבית המשפט".

עוד נכתב על ידי החברה היזמית: "ברור על פניו כי אי החרגת הפרויקט מהאישור החריג, יוביל לפגיעה אנושה בפרויקט ועלול לגרום לעזיבת דיירים, כמו גם יפגע פגיעה חמורה במדיניות לעידוד דיור בר השגה, המהווה נדבך חשוב ומהותי עבור אוכלוסיות הנזקקות לדיור במחירים נוחים. העלאת תעריפי הארנונה על פרויקטים של דיור להשכרה ארוכת טווח צפויה לפגוע באופן משמעותי באינטרס הציבורי ובמטרות הלאומיות של עידוד דיור בר השגה. מדובר בפגיעה אנושה ביציבות הכלכלית של פרויקטים אלו, שעליהם מושתתת תמיכה מהממשלה, וכן פגיעה באוכלוסיות מוחלשות, במיוחד שוכרי דירות במצבים כלכליים מורכבים, כגון משפחות מרובות ילדים, עולים חדשים וקשישים, אשר תלויות בדיור להשכרה. פרויקטים אלו נועדו להבטיח יציבות וגמישות לדיירים, על ידי חוזים לטווח ארוך עם שכר דירה צמוד למדד בלבד, ותנאים שמפוקחים על ידי המדינה. העלאת הארנונה משבשת את יציבות תשלומי הדיירים, ומערערת את שווי המשקל הרגיש בבסיסו בין עלויות המגורים להכנסות הדיירים, שהרי עלייה של מאות שקלים בחודש מביאה בהכרח לגירעון עמוק ובלתי מתוכנן אצל אוכלוסיית שוכרים זו".

כזכור, כפי שפורסם ב"כל העיר", בחודש מאי האחרון אישרה מועצת העירייה העלאה חריגה של תשלום ארנונה עבור בניינים חדשים שאוכלסו החל מה-1.1.2020. החלטה זו בעצם ביטלה עבור מבנים חדשים את אזורי הדיור ואת סוגי הבניין והרחוב וקבעו למעשה כי כלל הרוכשים דירה בבניינם חדשים יישאו בארנונה של אזור א' – אשר גבוה בעשרות אחוזים (בין 30 ל-120 אחוז) מאשר הארנונה ששילמו שנה קודם לכן.

החלטת העירייה זכתה לאישור שרי הפנים והאוצר לפני כחודש בערך, ואז החלו התושבים לקבל את חשבונות הארנונה שלהם – ונדהמו. חלקם ספגו עלייה במחיר הארנונה של למעלה מ-6,000 שקלים.

 

 

 

במכתב ששלחה חברת אשטורם לראש העיר ליאון מצוינת דרך העברת ההחלטה בישיבת מועצת העירייה הראשונה והחגיגית שהתקיימה בחודש מאי בבית הנשיא: "אפנה את תשומת ליבך לעובדה שישיבת המועצה במסגרתה נתקבלה ההחלטה להעלות את התעריף נערכה בדיון של דקה אחת בלבד, לא הוצגו בה נתונים כלכליים סדורים, היא מייצרת תוצאה של ניהול רשלני של משאבים עירוניים, לא נעשתה במסגרתה בחינה כלכלית מקיפה, לא ניתנה כל התייחסות לפרויקטים ספציפיים כדוגמת הפרויקט הנדון, היא עומדת בניגוד לקווים המנחים

שפורסמו ע"י משרד הפנים (העלאה בשיעור חורג של 132 אחוז), היא מהווה שינוי שיטת חישוב אסור, ואף מתייחסת לרכיב של שנת בנייה שאינו מהווה קריטריון אשר נמנה בין הקריטריונים לפיהם מוסמכת הרשות לחייב בארנונה ויוצרת חוסר סבירות, אפליה אסורה ומצבים אבסורדיים".
כאמור, במכתב מאיימת אשטורם שאם פניית ההחרגה שלה לא תתקבל – תעבור החברה להליכים משפטיים.

***

יצוין כי במקביל לחברת אשטורם, ובנפרד ממנה, ממשיך המאבק של מטה התושבים שנפגעו מההעלאה החריגה שלה ארנונה, שמקיפה כ-13,000 משפחות מכל רחבי העיר.

מטה המאבק החל בשבוע שעבר בגיוס כספים לטובת הגשת עתירה משפטית לבג"ץ (את הפרטים תוכלו למצוא כאן).

 

תגובות

2 תגובות
2 תגובות
  1. שלמה

    למה שאני ישלם ארנונה מלאה ואתם לא תסבירו מה ההבדל בינינו נמאס שרק חלק מהתושבים נושאים בנטל הארנונה בשביל כולם בושה

  2. מנחם

    לאף אחד לא אכפת. ראש העיר עושה מה שבא לו ומשתולל. עוד ועוד מגדלים. עוד ועוד ארנונה. פקקים לרוב, ורכבת קלה שלא מתניעה. העיקר שראש העיר, אדריכל העיר (שגר במעלה אדומים בכלל – והורס לנו את העיר) וראש הועדה המחוזית ביחד, מאשרים עוד עשרות אלפי יחידות בכל שנה. מה אפכת להם? הם לא גרים באזורים האלה. משום מה באזור ביתו של ראש העיר אין פינוי בינוי.. מדוע? גם שם בתים ישנים מאוד ולא ממוגנים. מה הפער?

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר