מתוך פסטיבל ירושלים לאמנויות (צילומים: באדיבות עיריית ירושלים)
מתוך פסטיבל ירושלים לאמנויות (צילומים: באדיבות עיריית ירושלים)

עם הקדשה ליוצרים עצמאיים: פסטיבל ירושלים לאמנויות 2024 יוצא לדרך

הפסטיבל הירושלמי יתקיים בשבוע הבא, ימים שלישי עד חמישי, 14.11-12.11, ויוקדש השנה ליוצרים עצמאיים. בפסטיבל יתארחו כ-150 אמניות, אמנים, יוצרות ויוצרים מירושלים. עוד בתוכנית: מופעי תיאטרון, מוזיקה, מחול, פעילויות למשפחות וכנס ראשון מסוגו בעיר

פורסם בתאריך: 4.11.24 08:23

פסטיבל ירושלים לאמנויות, שיתקיים בימים שלישי עד חמישי בשבוע הבא, יוקדש השנה ליוצרים עצמאיים ויארח כ-150 אמניות, אמנים יוצרות ויוצרים מירושלים. הפסטיבל יציג כ-60 אירועים שיתקיימו בלוקיישנים מגוונים בעיר ויכלול מופעי תיאטרון, מוזיקה, פרפורמנס, מחול, פעילות למשפחות ולילדים – וכנס יוצרים ראשון מסוגו בעיר.

הפסטיבל הוא ביוזמת עיריית ירושלים, שמזמינה את הקהל הרחב לסייר במתחמי התרבות של העיר וליהנות ממופעי תיאטרון, מחול, מוסיקה, פעילות לילדים ומשפחות והפתעות נוספות בכל רחבי העיר. הפסטיבל, בניהולם האמנותי של פולי גלצר ודן ארמיניאן, יחשוף את היוצרים העצמאיים החיים ופועלים בירושלים ואת המגוון התרבותי העצום, המרתק והבועט שמתקיים בה.

את הפסטיבל יפתח מופע הבכורה לאלבום "פתקים", אלבום קונספט של היוצר והמפיק גיא מוזס, בו 16 סופרים, זמרים ושחקנים המגיבים, כל אחד בדרכו לאירועי ה-7 לאוקטובר. בין משתתפי הפסטיבל: שאנן סטריט עם ספוטניק היי פיי, מנשה נוי וקרן מור, גלעד כהנא, עלמה זוהר, תומר דמסקי, השוטרת אז אולי, ורבות ורבים אחרים.

מופעי הפסטיבל הרבים יתייחסו למצב בו אנו שרויים בשנה האחרונה במטרה לאפשר נחמה, הקשבה ושיח דרך זוויות רבות ומגוונות.

הפסטיבל יארח למעלה מ-150 אמניות ואמנים, ישלב בין אמנים בעלי שם לאמנים מבטיחים בתחילת דרכם, אמני פרינג' עם אמני מיינסטרים, ותיקי העיר לצד פנים חדשות והרבה מאד יצירה עשירה.

על כל אחד מתחומי הפסטיבל אמונה דמות מחיי התרבות של העיר: אופיר יודלביץ' – מנהל אמנותי של רצועת המחול; איתמר ברנשטיין – ניהול אמנותי כנס ירושלים ליצירה עצמאית; ענבל דקל גולדברג – מנהלת אמנותית של רצועות תיאטרון, פרפורמנס ומופעים בגלריות ברחבי העיר; יאיר מוס – מנהל אמנותי של רצועת קולנוע ומופעי לייט נייט; גיא בירן – מנהל "שישאר בינינו".

"פסטיבל ירושלים לאמנויות מהווה המחשה נוספת למעמדה המוביל של ירושלים כבירת התרבות של ישראל עם פסטיבל תרבותי עשיר ומגוון בתחומי התיאטרון, המוסיקה, המחול והאמנות", אומר ראש העיר משה ליאון. "באי הפסטיבל ייהנו מתוכן באווירה ירושלמית משובחת וייחודית עם ביטוי ליוצרים מקומיים ומחוצה לה. אנו מזמינים את תושבי העיר ומבקריה לפסטיבל גם בשנה הזאת, ליהנות ולחגוג אמנות".

יצוין כי מחירי הכרטיסים יעמדו על 20 עד 80 שקל.

מופעי הפסטיבל

"פתקים" – גיא מוזס
מופע פתיחה בבכורה ארצית: בהשתתפות: גלעד כהנא, אורי גבריאל, אריק אבר, נעם הלפר, ג׳ני פנקין, יצחק ונטורה, גיל רון שמע, מנשה נוי, שרון בן-טובים, עומר מושקוביץ ושלי עלמה. השתתפות במיצגי וידאו מיוחדים: אתגר קרת ואלון אבוטבול. מופע הבכורה של האלבום "פתקים" – אלבום קונספט אינטימי ומרגש של היוצר והמפיק גיא מוזס, שיצא ב-7 באוקטובר. הפרויקט איגד 16 אנשי ונשות תרבות היוצרים בתחומים שונים – מזמרים וראפריות ועד סופרים ושחקניות. הפרויקט מציג מגוון אנושי רחב המבטא חוויה קולקטיבית דרך עיניים אינדיבידואליות, כאשר כל אחד ואחת מהיוצרים מביא לפרויקט סיפור קצר (״פתק״) – טקסט אישי שכתבו בעקבות ה-7 באוקטובר. הטקסטים קיבלו מעטפת מוזיקלית של גיא מוזס ובבימוי יונתן בלומנפלד, שיצר על הבמה עולם ויזואלי עשיר המורכב מווידאו ארט, תאורה ותפאורה. (יום ג', 12.11.24 בשעה 21:00 – בית העם).

שקעה חמה, שקעה נפשי
תומר דמסקי והמקהלה הקוונטית
המקהלה הקוונטית מעיזה לזעוק את השירים שמספרים, כבר יותר ממאה שנה, על הרסיסים הפצועים של המקום הזה. במופע החדש, היא שולפת מארכיון הצליל הקלטות אתנוגרפיות של שירי חלוצים וחושפת, באמצעות עיבוד לקולות, טרומבונים ותופים, את הגֵּנוֹם האפל והקדום שהם נושאים. דרך גלגולם מחדש של השירים על לשונות בנות-זמננו, המופע פוער חלל מדומיין שבו המנגינות ממשיכות להתגלגל ולהשתנות, ומתוך החשכה שבין הצלילים מתאפשר מקום לזיכוך ונחמה. (יום ד', 13.11 בשעה 20:00 – המרכז למוסיקה משכנות שאננים).

סאטלייטס / ספוטניק היי פיי עם שאנן סטריט
ספוטניק היי פיי מנגנים רגאיי עברי עם מבטא כבד. מקורות ההשראה המוזיקליים הם רגאיי שורשי, סקא ורוק רוסי מחתרתי מהתקופה הסובייטית. הטקסטים משקפים בצורה אירונית את המציאות של כאן ועכשיו, ומושפעים מספרות דרום אמריקאית, שירה סינית קלאסית ומסרים בעייתיים מהחלל החיצון. שאנן סטריט יתארח במופע ויחדיו תבוצע מוסיקה שלו לצד מוסיקה מקורית של ההרכב.
אדיק מיטגרץ – שירה, יוקלילה | דימה מיטגרץ – גיטרה | אסף רווח – קלידים | יואב זהר – תופים | נתן קיימן – בס | שאנן סטריט – שירה

המסע של סאטלייטס החל במסעדות הטורקיות של שוק הפשפשים ביפו. הם מושפעים מז'אנרים שונים – כמו פסיכאדליה טורקית, ג'אז, רוק וFאנק – ומאופיינים במוזיקה שמחה, חופשית ומרקידה בשילוב עם גרוב Fאנקי ומנגינות זכירות שנצרבות באוזן ומייצרת שילובים מעניינים בין עולם ישן וחדש. רותם בכר : שירה | איתמר קלוגר: סאז, בגלמה, בוזוקי | אריאל הראש: בס | צוף משעלי: קלידים, סינטיסייזר | טל אייל: פרקשן | לוטן יעיש: תופים לייבל: Batov Records. (שני מופעים בכרטיס אחד. יום ה׳ 14.11 בשעה 22:45 – בית הספר לתיאטרון חזותי, סופר מריו)

סימן חיים – סאן טיילור ופלייגראונד טריו
מפגש מוזיקלי מרתק בין הזמר והיוצר סאן טיילור להרכב הירושלמי פלייגראונד טריו, העוסק בחיים בישראל בצל מלחמת ה-7 באוקטובר, דרך התמודדות עם שכול ואובדן אישי – כפי שחוו חברי הלהקה בעצמם. שיתוף הפעולה כולל בתוכו יצירות חדשות אשר נכתבו ברקע מצב הלחימה, לצד שירים מוכרים. זהו מפגש בין אמנים המחזיקים שני קצוות של מוזיקת עם – ממזרח וממערב. מוזיקה שבמהותה מבקשת לספר את הסיפור של מי שחי כאן, לנחם ולרפא. פלייגראונד טריו: אמיתי מן – קלרינט, קלרינט באס | דור בן לולו-ענבר – גיטרה, אלקטרוניקה | נדב פרידמן – כלי הקשה | דניאל עיברין – קונטרבאס | סאן טיילור – שירה וגיטרה (יום ד', 13.11 בשעה 22:30 – המרכז למוסיקה משכנות שאננים).

קולות מהחזית הפנימית
ליאור שיר-רן במופע מוזיקלי מיוחד לתקופה. אחרי שנה של מלחמה, שלושה סבבי מילואים ברצועת עזה ואלבום בכורה שעוד ממתין שיסיימו אותו, ליאור שיר-רן חוזר לבמה עם מחשבות חדשות, תקוות ישנות וזהויות סותרות של אמן שגויס לחזית. המופע כולל שירים מאלבום הבכורה שטרם יצא, שירים שנכתבו במלחמה, וכן שירים של אחרים. במיוחד לכבוד פסטיבל ירושלים לאמנויות, יתארחו במופע נועם צוריאלי ("עוד יום בעזה"), יעל ברונשטיין ("יעל את מגזימה") ועומרי פריג'. פסנתר ומקלדות: ליאור שיר-רן | תופים וקולות רקע: גיא פולג | בס, גיטרה וקולות: עומרי פריג' | אמנים אורחים: נועם צוריאלי, יעל ברונשטיין, עמרי פריג'. (יום ה׳, 14.11 בשעה 20:45 – נוקטורנו).

להקת The Slices
להקת הFאנק הירושלמית The Slices במופע אינסטרומנטלי סוער. מאור ווהב –  גיטרה | נמרוד כץ – סקסופון אלט | גיא גורביץ – חצוצרה | נדב אסף – תופים | עירא רמון – קלידים וסינטים | גיל לייבל – גיטרה באס. (יום ג', 12.11 בשעה 12:00 – הכיכר, קמפוס ירושלים לאמנויות).

זיו בראשי ואיילה לנדאו
תערוכה בליווי מופע מוזיקלי:
איילה שותה מים / איילה לנדאו. סדרת ציורי שמן על קרטון משומש שנוצרו במהלך השנה האחרונה.
העבודות מתעסקות במסע התבגרות, משתמשות במיתוסים לייצוג השתקפויות בין הפנימי לחיצוני, מבטאות כמיהה וחיפוש של יופי מתוך מקומות של כאב וריפוי. (יום ד', 13.11 בשעה 21:00 – גלריה ברבור).

"לפעמים" מופע השקה
נחמה אסתר והלהקה מארחים את רותם בר אור
יום ה׳ 14.11 בשעה 22:00 – נוקטורנו

מופע טרום השקה ל-EP החדש של נחמה אסתר, "לפעמים". אחרי שני אלבומים, היא שבה לשתף פעולה עם המפיקה נילי פינק (סניקי, טוניק קלוניק) ומוציאה אלבום. במופע יושמעו השירים החדשים לצד שירים מהאלבומים הקודמים. בעולם המורכב והסוער, הן במציאות והן ברגש, נחמה יוצרת שירים שנעים בין קושי לבין רגעי שקט ורוך. החיפוש אחרי אמת ורגש מוביל לחיבור טבעי עם אחד המוזיקאים המעניינים בארץ, רותם בר אור, שיבצע יחד עם נחמה שירים שלו ושלה.

נחמה אסתר: מילים, לחנים ושירה | רועי פלד (המוג'וס): גיטרות וקולות | איתי קרן (החצר): קלידים וקולות | מאי מאייר (רבע לאפריקה): בס | אוריאל סוורדין (מיכאל גרייילסאמר): תופים
אורח מיוחד: רותם בר אור (Angelcy)

 

 

הקרנות וידאו ארט וקולנוע
חלום מלאכותי פראי
יום ג', 12.11 בשעה 22:30 – סם שפיגל

האמן רונן תנחום יציג את סרטו, חלום מלאכותי פראי, בליווי מוסיקה אלקטרונית לייב.

PLAN B
The Promised Land
יום ג', 12.11 בשעה 22:30 – אולם סם שפיגל

מופע ייחודי ורב תחומי המשלב סרט קצר ומוסיקה מקורית המבוצעת על ידי הרכב ג׳אז בהופעה חיה. הסרט לוקח את הקהל למסע סוחף בין ממדים שונים, דרך סיפורה של בחורה יהודייה המחפשת להשתחרר מהמציאות ולמצוא מקום חדש ושליו לחיות בו. הסרט מועבר בטכניקות ויזואליות שונות המשלבות בין אנימציה, גרין סקרין ווידאו ארט, ומתמזג עם צלילי המוסיקה שמהווה פסקול חי ומקורי לסרט, המורכב מקומפוזיציות מקוריות, אלתור ואפקטים של סאונד.

 

מיכל קרניאלי: חליל צד | מתן שני: פסנתר וקלידים | אמיליאן סטרלצ׳נקו: חצוצרה | רז כרמל: סקסופון טנור | ג׳ואל לופט: קונטרבס ובס חשמלית | נעם שהם: תופים

רסקו
יום ג', 12.11 בשעה 23:10 – אולפן סם שפיגל

מהיכרות אי שם במערה חשוכה אפופת עשן בירושלים בשלהי 2018, המוזיקה של רסקו נשמעת כאילו יצאה מסרט בורקס שביים טרנטינו. עם גיטרות סרף חשמליות דומיננטיות, גרוב בס תופים שאי אפשר להתעלם ממנו, ים ושמש, סנסציית הריברב העולה רסקו מזקקות לתוך שירים קליטים את כל הטוב שבעבר ובעתיד.

יוצרים: עדן עטיה, גאיה וייסמן, איתי לוי (חמודי)

מופעי מחול
perFORMing LOVE
רוני חדש
חמישי, 14.11 בשעה 20:15 – ניסן נתיב

"אין ספק שתקופתנו מעדיפה את הדימוי על פני הדבר, את ההעתק על פני המקור, את הייצוג על פני הממשות, את המראית על פני הישות… אשליה בלבד היא קדושה, האמת חולנית" // לודוויג פוירבך, 1841.
יצירת מחול המבקשת ללכת לאיבוד בגבולות המטושטשים שבין אהבה להערצה, כמיהה למיאוס, מכני לאנושי, משוכפל לייחודי, קלישאתי לאמיתי.

כוריאוגרפיה: רוני חדש
רקדנים ושותפים ליצירה: רומי להב, אחינועם חי/גיל עמישי, ענבר בוכבינדר, תום ניסים, יענקל'ה פילצר, שירה בן אוריאל, תמיר גולן ומתאוס מוריירה

מקבץ שלוש בכורות קצרות
יום חמישי 14.11 בשעה 19:00 – בית הספר לתיאטרון חזותי
תוהו
שרון שגיא ומור שני

חקירה בימתית של תנועות מחאה ותוכחה בהשראת "הזמנים האלה" וקסבייה לה רואה.
מור שני ושרון שגיא נפגשו בסטודיו כדי לנסות לתת אוויר וגוף לגרנדיוזיות המובסת-מנצחת חליפות, השולטת בחיינו בזמן האחרון. הן מבקשות להשתמש באלגנטיות, בהיסטריה ובנטייה הטבעית לפאתוס בימתי, המאפיינת את המחולות העכשוויים ואת הפלמנקו, כדי לנסח תגובה לאופק המהבהב מולנו, המבטיח ומאכזב במידה שווה.

יוצרות: שרון שגיא ומור שני | רקדנית: שרון שגיא | מוזיקאים: יהודה (שוקי) שוויקי, אתי גורי

כִּי בְּמַגְלִי
אייל עוגן ואמיתי אריכא

צעד תימני קטן לאנושות.
למורשת התימנית יש תבלין מיוחד, חזק ובלתי ניתן לחיקוי. דווקא בגלל האותנטיות הרדיקלית שלו – הוא מתקשה לשרוד ולבוא לידי ביטוי בקצב המערבי בישראל של המאה ה-21. חבורת תימנים שורשית עם זכרונות עתיקים וכלים חדשים החליטה להתיך עבר ועתיד, לשיר ולרקוד את התימניות הישנה כאן ועכשיו. מְזַאלַם.

כוריאוגרפיה: אייל עוגן | מוזיקה: אמיתי אריכא | רקדן יוצר: תומר שרעבי | פרקשן: אריאל סמית' | צילום: עמית מן

ההיסטוריה של מגבלות התנועה
חי כהן
מופע בעקבות התפתחות התנועה החיצונית של האדם שבודקת כיצד התפתח השימוש של האדם באפשרות נוספת מלבד גופו, כדי לנוע בעצמו מתקופות קדומות ועד ימינו אנו. חי כהן הינו יוצר עצמאי, כוריאוגרף, רקדן, מורה למחול. נכה ומשתמש בכיסא גלגלים. הוא מייסד ומנהל עם מיכל גולדפילד את עמותת 5C מחול נכות.

כוריאוגרפיה וביצוע: חי כהן | דרמטורגיה: יעל ונציה
המופע נוצר במסגרת עמותת 5C מחול נכות

ללכת להתעורר
עלמה קרבט שמש – מופע סולו
יום ד', 13.11 בשעה 20:30-21:00 ובשעה 22:15-22:45 (שני סבבים) – המפעל

"שינוי כה עדין עד שכמעט בלתי ניתן להבחין בו. אני מוצאת עצמי במקום חדש ומבינה שמבלי לשים לב אני שונה. לחוויה הזו אין קצוות. כל רגע מזמן לתוכו מחדש את השתלשלות האירועים הזו" // עלמה קרבט שמש.
העבודה "ללכת להתעורר" מתקיימת מחוץ לכל זמן או מציאות. בין פנים לחוץ, ערות לשינה, בהייה לתשומת לב, המשתתפים מנסים לאחוז בתחושתו של הזמן, ללכוד רגעים, וכשנראה שניתן לשים עליהם יד – הם חולפים.

YALLA 007
אורי יששכר
יום ה׳, 14.11 בשעה 23:30 – בית הספר לתיאטרון חזותי

מופע-סדנא הפועל בתחומי האמנות העכשווית ותרבות הבולרום. יתחיל במופע ויסתיים בסדנת ווג למתחילים בהשתתפות הקהל.
בולרום, תרבות הנשפים, היא תת-תרבות קווירית שהתפתחה משנות ה-60 בהארלם, ניו יורק, בעיקר על ידי נשים טרנסיות שחורות ולטיניות, בתגובה לגזענות ואפליה. בתוך כך התפתח גם ה"ווג פם" (femme – אישה), סגנון ריקוד ואמצעי לתקשורת וביטוי אישי של זהות מגדרית ונשיות, ומאופיין בנוכחות גדולה מהחיים, ביטחון וסקס אפיל, לצד תנועות מוגזמות ונשיות.
במהלך המופע-סדנא יששכר ינוע בין שחרור החומר התנועתי מה-show וההקשר התרבותי המוכר שלו, לבין התמקמות מחדש בתוך המרחב המופעי ובתוך התרבות, זאת על מנת להפעיל צורות ומובנים חדשים, ולחשוף את ה-show כחומר ממשי, בעל מגבלות ואפשרויות.

תיאטרון
מרסל
ג׳ייסון דנינו הולט ומיטל רז
יום ה׳, 14.11 בשעה 21:30 – ניסן נתיב ירושלים, האולם הגדול

הצגת ילדים למבוגרים – זוכה פרס ההצגה הטובה ביותר ופרס הבימוי הטוב ביותר בפסטיבל הקומדיה בירושלים.

לילד מרסל יש את החלומות הכי יפים והכי צבעוניים שאפשר לדמיין, אבל לא משנה מה הוא עושה וכמה הוא מנסה, החלומות שלו לא מצליחים להתגשם. ומה עם ג׳ייסון ומיטל? מה שלום החלומות שלהם? עוד נשאר להם מקום בתוך הלופ האינסופי של הלו"ז?
דרך הסיפור של מרסל, הם מביאים את הסיפורים שהובילו אותם לבמה עליה הם עומדים היום: שנות העשרים החטובות, החופשות הרומנטיות שכשלו, הפנטזיות על האושר, על מחיאות כפיים סוערות, על אהבות־אמת, ועל האובססיה להיות בני ארבעים קלילים ופוטוגניים יותר מאי פעם.
עטופים בעשרות בובות, הם מגלים שבשירים מטופשים תמיד חבויה אמת גדולה, שלהתבגר בחן זו משימה כמעט בלתי אפשרית, שלנה דל ריי זמרת ממש סבבה, ושתמיד, אבל תמיד, יהיו שוב כלים בכיור.

יוצרות: מיטל רז וג׳ייסון דנינו הולט
דרמטורגיה: יעל ביאגון ציטרון

אימון לבבי – השוטרת אז-אולי
עידית קישינובסקי

השוטרת אז-אולי היא שוטרת ליצנית שנולדה באוגוסט 2020 ומאז מתייצבת למשמרות במרחבים שונים בירושלים. מטרת משטרת ישר-אל הלב היא לחבר ולהתחבר אל הלבבות הפועמים, לשמח ולהצחיק ולהתאמן בהקשבה אל הלב תוך כדי הפעימות של החיים. הפרקטיקה העיקרית שלה בשטח היא חלוקת מדבקות לב. לאחר יותר מארבע שנות פעילות, יותר מ-400 משמרות ברחוב הירושלמי ואינספור שעות מפגש עם לבבות פועמים, השוטרת אז-אולי פיתחה ומפתחת טכניקות מעשיות לאימון לבבי וחוקרת איך אפשרי להפוך את המרחב הדחוס שברווחים בין בני אדם למרחב של חיבורים. מופע אינטראקטיבי המשלב סיפורים מהשטח ואימונים מעשיים של משטרת ישר-אל הלב.

יוצרת: השוטרת אז-אולי, שם משפחה: יהיה יותר טוב, משטרת ישר-אל הלב

פנטזיה כפולה – טרום בכורה
יונתן לוי
יום ה׳, 14.11 בשעה 19:00 ובשעה 21:00 (שני סבבים) – הכיכר, קמפוס ירושלים לאמנויות

ב-1969 זכה העיתונאי, הפזמונאי ולימים חבר הכנסת עקיבא נוף למפגש נדיר עם ג'ון לנון ויוקו אונו, ששהו במלון במפגן למען שלום עולמי. נוף, בפיג'מה, נכנס למיטה עם לנון ואונו וראיין אותם על שלום, על תנועת ההיפים, על אלוהים ועל אהבה. ההצגה "פנטזיה כפולה" (כשם האלבום של ג'ון ויוקו) היא שחזור היסטורי-דוקומנטרי, וגם חזרה של האדם מבוגר אל הצעיר שהיה, ברגע מכונן בחייו. עקיבא, ג'ון ויוקו משוחחים על האידיאלים של שנות השישים לאור המציאות של ימינו, על ימין ושמאל, על זקנה ועל מוות. ההצגה שזורה בעיבודים מקוריים לכלי מיתר ללהיטי ג'ון, יוקו ועקיבא, והציבור מוזמן להצטרף בפזמון.

בימוי ועריכת טקסט: יונתן לוי
משתתפים: עקיבא נוף, סמדר יערון, יונתן לוי, דוד מעיין
עיבוד מוזיקלי: שון לו יון גלעד

אמנות ופרפורנס
סטארט ארט – חלומות בהקיץ
יום ד', 13.11 בשעה 17:00 – בית החולים הדסה עין כרם

שבעה יוצרים-מבצעים מתחומי המחול, הפרפורמנס והמוזיקה, אשר יצרו יצירות מקור עבור שכונות ירושלים, יגיעו לחלום אתכם – בתוך בתי החולים. היצירות שחברו יחד למופע אחד, יקחו אותנו למקומות מרתקים – ננוע בין המציאות למציאות שבחלום; נתחבר אל הגרוב של פעימות הלב; נרגיש את ההדהוד בין המוזיקה לריקוד; נעוף על בד משי לבן שיוביל אותנו לחיבורים מפתיעים בין מוזיקה תימנית לטראנס צפון אפריקאי; ניזכר בלחנים מסורתיים ונשכחים דרך ביצועים רעננים בני זמננו; נגלה את מורכבות החיים בצל ההתרחקות מהטבע ואת הטביעה בתוך הציביליזציה; ונתהה האם רקדנית שהיא לוחמת קפוארה מרגישה כמו לוחמת שרוקדת.
חגיגה שלמה שמתחילה מקופסת פח אחת קטנה – "חלומות בהקיץ" אצלכם במרכזי הדסה.
אנו רואים חשיבות רבה בשיתוף הפעולה עם בתי החולים ליצירת אירוע התואם לקהל היעד, למרחב וכמובן למארג החברתי-תרבותי של בית החולים.

המופע נוצר במסגרת פרויקט START ART בשכונות – סדרה של עשרה אירועים שהתקיימו במהלך חודש ספטמבר בעשרה מוקדים נבחרים בירושלים.

מנהלת המחלקה למחול: עינת רז גלוברמן | מנהל המחלקה למוזיקה: רוני גלס | יוצרים מבצעים: דור בן לולו, מאיה מייקלס, בן קובי, נעמה אזרחי, קרן רוטשטיין, אמיתי אריכא // בימוי וניהול אמנותי: לירון בן יעקב| הפקה אמנותית: אריאלה רונס צפריר | מעצבת גרפית : מיה ויין

מופע פרפורמנס – מחול בקוביה
יום ד', 13.11 בשעה 19:00 – הקוביה
Body Positions Of Praying
ענבל הקר

במופע מתקיים הגוף המתפלל בין מנחים של תפילות מדתות שונות ויוצר יצור כלאיים המתפלל ללא אל, אלא מתוך הרצון לעורר את האמונה שהמציאות יכולה להשתנות.

יוצרת: ענבל הקר | משתתפים שותפים: אביגיל כוכבי, דורי כהן פורסטר, חנוך וובה, ליה אשל, נועה חלפי, נעה יצחקי, עדן כהן, שובל יניב, שלום גיל.

פתיחה בציורים
אסתר שניידר

קריאה בקלפים שצוירו על ידי אסתר שניידר – קלפים מופשטים המבוססים על קו אמצעי שנפתח לימין ולשמאל בסימטריה לא שלמה. הקלפים מצוירים בצבעי מים, מהדהדים את הגוף והטבע אך אין בהם דימוי ברור.

סדנאות ופעילויות לילדים ולמשפחה
סדנת וידאו קולאז׳ עם דינה גולדשטיין
יום ד', 13.11 בשעה 17:00 – מרכז ג'ינגולי, אמנות לילדים ונוער

תהליך בניית וידאו-קולאז' מהרגע הראשון ועד העריכה האחרונה. בניית סט תלת-מימדי מנגזרות נייר, טיול דרכו עם מצלמת וידאו, הוספת מוזיקה ועריכת סרטונים.
הסדנה תערך במסגרת תערוכה על פי יאנוש קורצ'ק.
*הסדנא מיועדת לגיל 12 ומעלה

אבא שלי הוא ציפור
אוריין ליפשיץ
יום ה׳, 14.11 בשעה 17:00 – ניסן נתיב ירושלים

הצגה מרגשת, מצחיקה ופנטסטית לכל המשפחה, המציעה מבט אחר על העולם ומסע בעקבות הדמיון. לאבא של ליזי יש רצון עז אחד – לעוף. הוא בונה לעצמו זוג כנפיים ונרשם לתחרות תעופה עולמית. התחרות לא קלה ולחלום של אבא יש מתנגדים, אבל ליזי בוחרת להצטרף אל אבא ולצאת להרפתקה. ההצגה היא בכורה ישראלית למחזה מאת המחזאי האנגלי עטור הפרסים דייוויד אלמונד, בבימויה של אוריין ליפשיץ, יוצרת סדרת ההצגות האהובה "אגדות הלבנה".

מחזה: דייוויד אלמונד | תרגום: עידו ריקלין | בימוי: אוריין ליפשיץ | שחקנים: אילון פרבר, אביה רבינוביץ׳, גלית צברי, יהונתן בוטח, יוסף אלבלק | עיצוב במה ותלבושות: יערה צדוק | תאורה: זקי קוואסמי | תנועה: מיקה קופפר | מוזיקה: אילון פרבר | מתאמת אינטימיות: ערגה יערי | ניהול הפקה: עמרי רותם

שבעים אחוז
קבוצת 70%
יום ה׳ 14.11 בשעה 18:00 – קמפוס ירושלים לאמנויות

ארבעה קרקסנים עולים על הבמה עם קרש קפיצה אחד והמון מוטיבציה. אבל על הבמה כמו בחיים – יש אתגרים והפתעות. עם אקרובטיקה וירטואוזית, הומור ורגש, הקרקסנים יצטרכו להכיר ולסמוך אחד על השנייה, ועל הדרך אולי גם לגלות את הקסם שבעבודת צוות. מופע מלא אקרובטיקה וירטואוזית, הומור ורגש, על הרגעים הפשוטים והיומיומיים, על העולם הצבעוני שהוא המפגש האנושי ועל הכמיהה האוניברסלית לקשר, שייכות וחברה.

אמנים יוצרים: מורן שובל, אמיר זלאיט, יסכה רוזיצקי, נבות אורי

שיח ושירה
יישאר בינינו – מופע שיח
יום ג', 12.11, בשעה 20:00 – ניסן נתיב בלק בוקס

"יישאר בינינו" הוא ערב של שיח פתוח, שהוא מופע, שהוא אנחנו, ברגע הזה. הזמנה לאמיצות ואמיצי לב להתאמן בפעולת ההקשבה, לדיבור וגם לשקט. בהנחיית גיא בירן ועלית קרייז יפגשו במהלך הערב קבוצות שונות וגם מקוטבות בחברה הישראלית. לשיחות יהיו קודים וכללים פרפורמטיביים ברורים. המקהלה תשיר את אשר על ליבנו, והמקשיבניות שבכניסה יאזינו לרחשי לבכן/ם.
האירוע יחולק לשלוש יחידות (כשעה לכל יחידה) סביב שלושה נושאים:
"שיח לוחמים 24"
מפגש קשב בין 4 עד 6 לוחמים, שחזרו מעזה וחוו איזשהו סוג של התעוררות פנימית, לבין קהל "רגיל", שבדרך כלל חשוף יותר לחדשות ואמצעי תקשורת. דגש על דברים מהלב וחוויות אישיות, בלי החלפות דעות ותגובות.
״אהבה וגם שנאה – חינם״
שיחה על היכולת לשנוא ולאהוב בו-זמנית, ומציאת חיבור ומכנה משותף. בחלק הזה ישתתפו אוהדים שרופים של בית״ר והפועל ירושלים, שהשנאה ביניהם מייצגת ומשקפת קיטוב חברתי מרכזי בארץ. בין היתר נדבר על שירי השנאה של שתי הקבוצות, וגם נשיר כמה מהם יחד עם המקהלה (שתלמד אותם מראש).
״חומר רוחני או רוח חומרית״
שיחה חוויתית על מצבי תודעה משתנים, על מציאות אחרת, ועל שלום במזרח התיכון. השיחה תכלול מדיטציה בליווי שירה מרגיעה של המקהלה בליווי גונגים.
המקהלה: לילך קרקואר (מנהלת ומנצחת), דוב אנטין, עידו מרקו, עדי אוריון, תמר קירשנבאום
מקשיבניות: בתאל דותן, דניאל שפירא, עדנבל
מנחים: גיא בירן ועלית קרייז

על החיים ועל המוות
מופע סדנה עם חיה גלבוע ומיטל רז
יום ד', 13.11 בשעה 21:00 – המפעל

מה יותר מפחיד? למות או לחיות? מה מת בנו כשחיים פורצים החוצה, ומה מצליח לחיות דווקא ברגעים האחרונים? כשמיטל רוצה להבין, היא פונה אל התיאטרון – אל היצירה, אל כפות הידיים שלה. כשחיה רוצה להבין, היא צוללת לטקסטים עתיקים. לערב אחד הן יחברו את הידיים והרעיונות למפה אחת שדרכה ינסו לנווט בשאלות של חיים ומוות. במרווח בין הזוויות השונות, דרך הומור, פואטיקה, נחמה ופילוסופיה הן ינסו לגעת בחוויה האנושית שסופה ידוע מראש.

דאבל פיצ׳ר – שני אירועים במקום לשירה
יום ד', 13.11 בשעה 21:30 – המקום לשירה
על קצה הלשון
ערב סיום חממת כתיבה לבמה מבית הטורים בהנחיית ענת דרימר

ערב של מילים, במה ומיקרופון אחד. חמש כותבות וכותב ינסו לחלץ מהשפה מבט חדש על ההווה הכאוטי, העצוב והפלאי. כמיהות שובבות, זיעה בידיים, רעב בצורת אהבה וזעם שהופך לזהב.

אריאלה גרינברג במופע סולו פסנתר
לאחר שהוציאה את אלבומה הראשון "רוחות שקטות", אריאלה מגיעה למקום לשירה למופע סולו פסנתר אינטימי, בו תשיר ותנגן את שיריה ממש כפי שנכתבו. במילותיה: "בתקופה הזו, מוזיקה היא נחמה עבורי ומצליחה בדרכה המיוחדת להחזיר קצת אוויר לריאות. היה לי חשוב שגם המופע ירגיש כך ואולי יצליח לעשות את אותו הדבר".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר