הגימנסיה העברית ברחביה משנה את פניה: עיריית ירושלים אישרה באחרונה תוכנית בינוי והרחבה למתחם הגמנסיה העברית ברחוב קק"ל ברחביה, אשר כוללת תוספת שטחי בנייה להקמת מבני חינוך, ספורט, קהילה ועוד.
המוסד החינוכי הוותיק נוסד, כידוע, בשנת 1909 ברחוב זיכרון משה ובשנותיו הראשונות עבר מספר מבנים, עד שבשנת 1929 עבר למשכנו הנוכחי ברחוב קק"ל ברחביה. שטח בית הספר הורחב ועבר אי אילו שינויים במהלך השנים, וכעת, כאמור, הוא עומד בפני מהפך של ממש.
מדובר בשטח בגודל של כ-23.5 דונם, בו קיים אזור מבני ציבור המחולק לשני מרחבים מרכזיים שכוללים ברובם בתי ספר, אך גם שימושים אחרים כגון בית כנסת, גני ילדים ושלוחה של מינהל קהילתי. התכנית החדשה, שאושרה בוועדת התכנון של עיריית ירושלים, מציעה תוספת שטחי בניה להקמת מבני חינוך, ספורט, קהילה, כיכר ציבורית וחניון תת קרקעי, הכוללים עיבוי מבני חינוך קיימים, בינוי מבנה חינוך חדש, תוספת אגף חדש – כל אלה בתוספת כיתות לימוד. כמו כן, התכנית כוללת תוספת קומות על מבנה בית כנסת קיים.
התכנון החדש קובע גם הוראות לפיתוח השטחים הציבוריים הפתוחים במתחם המדובר, לרבות הקמת כיכר ציבורית, גנים ציבוריים, התווית שבילי הולכי רגל ואופניים, התווית מדרכות ומפרצי העלאה והורדת נוסעים.
"במהלך הדיון נבחן גם נושא מערכת השבילים בדגש על שבילי אופניים ופיתוחם במתחם, הנחיות שימור למבנים קיימים במתחם ונושא חניון תת-קרקעי, בהתאם לתכנית מתאר שכונת רחביה", נמסר מעיריית ירושלים. "תוכנית זו מהווה תכנון כולל מתחמי לטובת עיבוי מבני חינוך קיימים, הנחיות שימור ותוספת בינוי חדש, תוך יצירת הליכתיות ומערכת שבילים ודרכים. כל אלה יוצרים ניצול מיטבי של השטח, המאפשר מענה לחוסרים בצרכי ציבור בראייה כלל עירונית".
יצוין כי התוכנית הוגשה על ידי אגף מבני ציבור בעיריית ירושלים ונערכה אדריכלית על ידי משרד "ארד סימון אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ".
ראש העיר משה ליאון מוסיף: "התוכנית נועדה לשדרג ולהרחיב את מבני החינוך הקיימים, תוך שימור הקיים לצד בנייה חדשה, יצירת חללים פתוחים ומערכת שבילים ודרכים חדשה. כל אלו נועדו להביא לניצול מיטבי של השטח שיספק מענה לחוסר בצרכי ציבור ולצרכים החינוכיים הגדלים, במטרה לייצר סביבה לימודית מודרנית ונגישה לרווחת התלמידים וצוותי החינוך".
שלומציון
הלוואי ואגיע לכך שאראה בבניית המקום. והלוואי וככל החידושים לא יפגעו בקיים ובמראה הירושלמי של המקום.
שלא יהפכו אותו לעוד מתחם כמו כל המתחמים.שיהיה בו צביון ירושלמי אהוב.
הנוסע
עדיין עושים דוריאן בגימנסיה?
אזרח ותיק בעיר
הגימנסיה העברית היתה ידועה בירושלים כמעוז אליטיסטי סנובי ,קטלני ! במסיבות הסיום של מחזורים
רבים הידהד השיר : עלי עלי גמנסיה בלהבות , הפכי לתל של חורבות . ממצע הציונים היה נמוך ב4 דרגות מהיום ! האינטגרציה הגורפת שהחלה
בשנות התשעים הורידה את הרמה מאוד , אחרת כ95% היו ניכשלים בה כיום !!!
רבים וטובים ברחו ממנה בגלל המורים
האנטיפטים שהירבו ב"שיימינג" !