עו"ד עובדיה אביצור (צילום: פרטי)
עו"ד עובדיה אביצור (צילום: פרטי)

עו"ד (כלכלן) עובדיה אביצור: כשפיננסים ומשפטים נפגשים

עורכי דין וכלכלנים יש לרוב, אבל עורכי דין שהם גם כלכלנים וגם בעלי רקורד עשיר של תפקידים משמעותיים במערכת הבנקאית, יש מעטים, אם בכלל. אחד מהם הוא עו"ד עובדיה אביצור, בעליו של משרד עורכי דין בירושלים, העוסק, בין היתר, בדיני בנקאות. עו"ד אביצור מלווה לקוחות פרטיים ועסקיים, מכל המגזרים, בהתנהלותם מול גופים פיננסיים ובהליכים משפטיים. בעבודתו הוא רואה, בראש ובראשונה, שליחות, והמוטו שלו הוא אחד: "הצלחת הלקוח היא הצלחתנו"

פורסם בתאריך: 23.7.24 15:29

על עובדה אחת אין עוררין. בעידן של ימינו אי אפשר להתנהל כלכלית בלי חשבון בנק, ולפיכך כל אחד מאיתנו, בין אם הוא אדם פרטי ובין אם הוא חברה, עסק או עמותה, נמצא במערכת יחסים עם הבנק. ובואו נודה על האמת. גם אם כל תשדירי הפרסומת של הבנקים, שמפציעים לאחרונה מדי ערב על מסכי הטלוויזיה שלנו, ימשיכו ויספרו לנו שהלקוח הוא תמיד במרכז ושהבנק תמיד שם בשבילו, במציאות כמו במציאות, הדברים הם מעט אחרת.

"לא הרבה מודעים לכך, אבל לבנקים יש לא מעט חובות כלפי הלקוחות שלהם, והחובות האלה מעוגנים בפסיקה ובחוק הבנקאות, וכדאי שהציבור יידע זאת", אומר עו"ד עובדיה אביצור, בעליו של משרד עורכי דין וגישור, שאחד מתחומי העיסוק העיקריים שלו הוא דיני בנקאות, ובמסגרת עבודתו מלווה לקוחות מכל גוני הקשת החברתית, הפרטית והעסקית.

הוא בן 47, נשוי פלוס שלושה. למשרד הבוטיק שלו שפתח בירושלים הוא לא הגיע אליו בידיים ריקות, אלא לאחר 15 שנות עבודה עתירות ידע וניסיון במערכת הבנקאית. הוא בעל תואר שני במנהל עסקים B.A, תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות במימון ותואר ראשון במשפטים והשתלמויות עומק רבות בתחום הפיננסים. בבנק דיסקונט הוא כיהן במספר תפקידים פיננסיים-משפטיים, בין היתר כיועץ השקעות בכיר בסניפי הבנק ובמרכזי ההשקעות, כמרצה במכללת הבנק וכקצין ציות חטיבתי וכממונה אכיפה מינהלית – תפקיד בעל משמעות ואחריות רבה כמנהל הסיכונים של חטיבת שווקים פיננסיים של בנק דיסקונט השוכנת בתל אביב. במסגרת תפקידיו היה אחראי איסור הלבנת הון של החטיבה, ממונה אכיפה בדיני ניירות ערך על חדרי העסקאות של הבנק, ממונה הגנת פרטיות ודיני תחרות וניהל ממשקים עם גורמים בכירים בבנק בכלל ובחטיבה בפרט.

נוסף על כל אלה, עו"ד אביצור הוא בוגר קורס גישור של לשכת עורכי הדין וקורס עדים מומחים ובוררים של המכון הישראלי לחוות דעת מומחים, והוא משמש עד מומחה בהליכים משפטיים בעלי אופי כלכלי-פיננסי.

במישור הציבורי מכהן עו"ד אביצור כיו"ר מנהל ועדת בנקאות של לשכת עורכי הדין במחוז ירושלים וכיו"ר משותף בוועדת כונסי נכסים ומינוי עורכי דין כמומחים מטעם בית המשפט. במסגרת עבודתו הציבורית בוועדת הבנקאות, פועל עו"ד אביצור, ביחד עם חברי הוועדה, לייעל את הקשר של עורכי הדין אל מול הבנקים ובכך לחסוך מהם ביורוקרטיה, וכמו כן הוא מעביר לעורכי הדין הרצאות והדרכות בתחום דיני הבנקאות או כמו שהוא מגדיר זאת: "הנחלת ידע בעולם המושגים הבנקאיים בכלל ובדיני בנקאות בפרט".

מה מביא אדם לעזוב עבודה כה מבטיחה במערכת הבנקאית, לצאת לעצמאות ולפתוח משרד עורכי דין פרטי?

"השאלה במקומה, כי זה בהחלט לעזוב כלוב של זהב. האמת היא שכשסיימתי את לימודי המשפטים, התלבטתי מאוד אם להיות עורך דין במסגרת הבנק או למצות את היכולות שלי ואת הניסיון הפיננסי והמשפטי שרכשתי במהלך שנות עבודתי בבנק ולפתוח משרד עצמאי. בסופו של דבר, הכף הכריעה לטובת יציאה לעצמאות, והחלטתי לאתגר את עצמי ולפתוח משרד".

משרדו של עו"ד אביצור הוא הוא זן די נדיר בנוף משרדי עורכי הדין בישראל בכלל ובירושלים בפרט, שכן מעטים הם משרדי עורכי הדין בארץ שעוסקים בדיני בנקאות ומעטים עוד יותר הם משרדי עורכי הדין, שבעליהם הם גם בעלי השכלה פיננסית גבוהה ובעלי ניסיון פיננסי כה נרחב.

תוכל להרחיב מעט על תחום דיני הבנקאות?

"תחום דיני הבנקאות עוסק, בין היתר, במיצוי זכויותיהם של לקוחות אל מול הבנקים וגופים פיננסיים שונים, כגון בתי השקעות, שהם המחזיקים העיקריים בכספי הציבור – קרנות פנסיה, קרנות השתלמות וכל הנכסים הפנסיוניים שלנו. כמו כן, התחום מקיף נושאים שונים שקשורים לניהול חשבונות עסקיים ופרטיים בהיבטים שנוגעים לאיסור הלבנת הון, שוק ההון, חוק הבנקאות ועוד. דיני הבנקאות נפרשים על יריעה מאוד רחבה של נושאים".

תחום דיני הבנקאות, מעצם היותו כה רחב ורלוונטי לכל אחד ואחד מאיתנו, מביא אל משרדו של עו"ד אביצור בירושלים מגוון לקוחות מכל מגזרי האוכלוסייה – חילוניים, דתיים וחרדים, ובהם לקוחות פרטיים, לקוחות עסקיים כגון עסקים קטנים, חברות ועמותות כגון גמילות חסדים ועוד.

"משרדי מעניק ייעוץ וליווי בכל מה שקשור, כאמור, להתנהלות מול גופים פיננסיים", אומר עו"ד אביצור, ומוסיף בהערת אגב: "איסור הלבנת הון הוא נושא שאנחנו עוסקים בו הרבה מאוד בתקופה הזו, מאחר שהבנקים והרגולטור הקשיחו עמדות בנושא, והלקוחות זקוקים לליווי שוטף".

ספר לי על תיק משפטי מעניין שניהלת לאחרונה.

"הגיע אליי בעל עסק שהוגבל בבנק, לאחר שבמשך שנה עשרה צ'קים שלו לא כובדו מחמת אי כיסוי מספיק. מכיוון שקשה מאוד לנהל עסק, כשאתה מוגבל בבנק, הוא פנה למשרדי. במסגרת ההליך המשפטי התברר לנו שבמקרה הזה הבנק הפר את חובת הזהירות והאמון שלו כלפי הלקוח. הגענו לבית המשפט עם ראיות התומכות בטענותינו, ובית המשפט קיבל את עמדתנו והסיר את ההגבלה. בפועל מה שקרה זה שצ'ק אחד נגרע מרשימת הצ'קים ללא כיסוי, וההגבלה הוסרה. כשמדובר בבעל עסק עצמאי, המשמעות של חשבון מוגבל היא דרמטית, שכן יש לו השפעה בין היתר על דירוג האשראי. ההגבלה היא אמנם רק לשנה אחת, אבל הכתם שלה נדבק באדם למשך שנים רבות. כאן זה שוב המקום להדגיש שלבנקים יש לא מעט חובות כלפי לקוחותיהם, וכדאי שהלקוחות יהיו מודעים לכך".

חווינו קורונה, עכשיו ימי מלחמה, המצב הכלכלי לא מזהיר, בלשון המעטה. זה מורגש בעבודה היומיומית שלך?

"בהחלט. אני מטפל בימים אלה בלא מעט לקוחות שמבקשים להגיע להסדרי חוב מול הבנקים ומול חברות האשראי. המצב בהחלט מורגש, ללא ספק".

עו"ד אביצור רואה בעבודתו שליחות, לא פחות. המוטו שמלווה אותו בעבודתו הוא שהצלחת הלקוח היא הצלחת משרדו. "הלקוח הוא המרכז והעיקר, ועבורו אנחנו פועלים בתודעת שירות גבוהה וביחס אישי ומכיל", הוא אומר. "עורכי דין יש רבים, וגם כלכלנים לא חסר, אבל עורכי דין שהם גם בעלי השכלה פיננסית גבוהה ובעלי ניסיון מעשי רב בעולם הפיננסים בכלל ובעולם הבנקאות בפרט יש מתי מעט, אם בכלל. בזכות 15 שנות העבודה שלי בתפקידים בכירים במערכת הפיננסית, אני מכיר היטב את הצד השני ויודע בדיוק איך העניינים עובדים מאחורי הקלעים, וזה יתרון משמעותי עבור לקוחותיי".


אביצור עורכי דין, רחוב יפו 97 ירושלים, קומה 14, משרד 719

טל': 054-200-1149077-3214434

דוא"ל: [email protected]

לאתר האינטרנט, לחצו כאן 

לדף הפייסבוק, לחצו כאן 

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר