איך מתמודדים עם בריונות ברשת כלפי הילדים? האפליקציה קיפרס (Keepers), שהוקמה על ידי אנשי סטארטאפ ירושלמיים מנטרת את ההודעות הנכנסות והיוצאות ממכשיר הטלפון של הילד, ותומכת בכל הרשתות החברתיות כגון פייסבוק, וואטסאפ, סנפצ'ט ועוד. האפליקציה, למעשה, מדווחת להורים על הודעות פוגעניות או בעלות תוכן פדופילי, אלים, גזעני וכו'. מתכנתי האפקליציה מדגישים כי יחד עם זאת היישומון שומר על פרטיותו של הילד – "האפקליקציה מדווחת להורים רק במקרים חריגים וקיצוניים שעלולים לסכן את הילד", מדגישים המתכנתים.
קיפרס ממוקמת בבית אליאנס בנחלאות וכל עובדיה הם ירושלמים צעירים. החברה הוקמה בשנת 2016 בין השאר על ידי אריק בודקוב, שחיפש פתרון לבעיה בעקבות בעיה אליה נחשף בקרב בני כיתתו של בנו הקטן. קיפרס גייסה כספים מהאיחוד האירופי ומקרנות הון סיכון בסך כולל של כ־400 אלף דולר. לאחר סדרה של זכיות בתחרויות סטארטאפ במדינות שונות בשבועות הקרובים הם ישיקו את המוצר בחו"ל.
חנן ליפסקין, מנכ"ל החברה, מספר "כיום אנו נמצאים בתקופה מרגשת וחווים שינויים עצומים. לפני כשנה היה לנו רק רעיון, מצגת ומוצר פשוט והיום אנחנו חברה צומחת עם עובדים מועסקים וצוות שמקדיש את כל כולו לקידום הפרויקט. אין דבר מרגש יותר מלראות סטארטאפ נולד, חי ומתעצם כל יום".
- חוד החנית: ירושלים בצמרת בתי הספר המצטיינים בארץ
- תופעת ההדתה: הפורום החילוני נכנס לפעולה
- פרויקט להתקנת אמצעי הצללה בבתי הספר בעיר
מיכאל מזרחי, ראש חטיבת המחקר חדשנות ויזמות בעזריאלי – מכללה להנדסה ירושלים, אומר "הצורך בו מטפלת חברת קיפרס מהווה כאב עצום, חוצה תרבויות ושפות ונוגע לספקים, משתמשים, לקוחות ולמערכות החינוך בכל העולם. בשילוב צוות סופר מוכשר, רעב ובועט הפכה חברת קיפרס לאחת ההצלחות הבולטות של המאיץ AtoBe בעזריאלי מכללה להנדסה ובו קיבלה החברה, המבוססת על בוגרי המכללה ואפילו על סגל אקדמי בה, סיוע הנדסי נרחב".
תגובות