עוקץ הרכבים: משטרת ישראל עצרה גבר המרצה עונש מאסר ואישה, בחשד שביצעו עבירות הונאה ומרמה בירושלים ובמרכז הארץ כלפי מוכרי רכבים. לאחר שנחשפו עשרה מקרים שונים של עוקץ בעלי רכבים, בסיום חקירתם הוגשו נגדם הצהרות תובע. מעצרם של החשודים הוארך ובימים הקרובים יוגשו נגדם כתבי אישום.
לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון
ממשטרת ירושלים נמסר כי "בעקבות מספר תלונות שהתקבלו במשטרה בגין עבירות הונאה ועוקץ בעלי רכבים בירושלים ובמרכז הארץ, החלו חוקרי ימ״ר ירושלים בפעילות חקירתית סמויה במטרה לאסוף ראיות נגד החשודים במעשה. לאחר פעולות אלו עברה החקירה לשלב הגלוי, כשחוקרי ההונאה ביחידה המרכזית של מחוז ירושלים, עצרו לפני כשבוע וחצי חשוד, תושב תל אביב בשנות ה-30 לחייו, בחשד שביצע עבירות הונאה שבמסגרתן הציג מצג שווא אודות תשלום כספי לקורבנותיו בעת שביקשו למכור את רכבם. עפ״י החשד, החשוד קיבל את הרכב לידיו ונעלם כאשר בהמשך התברר כי הכסף עבור הרכבים כלל לא הועבר לידי הקורבנות בפועל. עפ״י החשד, מקרה ההונאה האחרון שביצע החשוד התרחש ימים ספורים לפני תחילת ריצוי עונש מאסר שהושת עליו, זאת בגין עבירות אחרות".
עוד נמסר כי "יום למחרת מעצר זה, עצרו חוקרי ימ״ר ירושלים חשודה נוספת, תושבת ירושלים בשנות ה-20 לחייה, בחשד שהייתה מעורבת גם היא במרבית מעשי ההונאה והמרמה שבוצעו. מהחקירה במשטרה עולה כי החשודים היו קובעים עם מוכרי הרכבים להיפגש לטובת קניית רכבם. החשודים היו סוגרים איתם זכרון דברים, ומשלמים להם באמצעות צ׳ק ללא כיסוי או בהעברה בנקאית פיקטיבית, ובתמורה לכך קיבלו לידיהם את הרכבים במרמה ושלא כחוק.
"חוקרי המשטרה ביססו תשתית ראייתית ל-10 מקרי הונאה של בעלי רכבים שונים, שבוצעו השנה עד לחודש יולי- בעת שהחשוד שנעצר החל לרצות עונש מאסר בפועל בגין עבירות אחרות, כשמרבית המעשים בוצעו במעורבות של החשודה שנעצרה. מעצרם של שני החשודים הוארך מעת לעת בבימ״ש. עם סיום החקירה, היום הוגשו נגד שני החשודים הצהרות תובע ומעצרם הוארך בארבעה ימים עד לתאריך 23.11.2022. בימים הקרובים צפויה יחידת התביעות של מחוז ירושלים להגיש נגדם כתב אישום בגין עבירות מרמה והונאה".
לצד המשך המאבק המשטרתי בעברייני מרמה והונאה הפוגעים בכיסו וברכושו של הציבור, במשטרה ממליצים למוכרי רכבים באשר הם לנקוט בכל הצעדים הנדרשים בכדי להבטיח כי התשלום עבור הרכב מתקבל בפועל, זאת בטרם מסירת הרכב לחזקת הרוכש או לכל הפחות בעת העברתו בפועל, הכל בכדי למנוע מעשי עוקץ ומרמה מעין אלו.
אפי
כל עוד המדינה מגבילה מזומנים ביד התוצאה של רמאות רק תצמח