במטרה לסייע לדורשי העבודה לשוב למעגל העבודה באופן מיטבי, מעמיד שירות התעסוקה בירושלים שורה של סדנאות (חיפוש עבודה, כתיבת קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה ומרכזי הערכה, בניית וניהול נטוורקינג ועוד). מנתוני שירות התעסוקה עולה כי בחציון הראשון של שנת 2022, כ- 4,750 דורשי עבודה מירושלים השתתפו בסדנאות שירות התעסוקה לחיזוק מיומנויות עבודה ודרכי חזרה למעגל העבודה.
לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון
בשנים האחרונות עובר שוק העבודה תהליכי שינוי משמעותיים מאוד, אשר הואצו מאז פרץ משבר הקורונה. "בשוק החדש", מסבירים בשירות התעסוקה, "דרכי החזרה למעגל עבודה שונות ומורכבות מבעבר, ומי שלא יסגל לעצמו את סט המיומנויות והכישורים הנדרשים לשם כך יתקשה מאוד לשוב למעגל העבודה". בשירות מדגישים כי "מדובר בשוק דינמי, דיגיטלי המחייב שורת מיומנויות ייחודית שלא נדרשה בעבר – זה נכון לאופן בו כותבים את קורות החיים, לאופן בו ניגשים לראיונות עבודה ומרכזי הערכה ואפילו לאופן בו מחפשים עבודה – זה בפירוש לא השוק שנהג כאן קודם למשבר הקורונה".
בהקשר זה נציין כי מחקר של שירות התעסוקה שנערך חודשים לפני פרוץ משבר הקורונה מצא ש-78% מדורשי העבודה מדווחים שהם חשים שאף אחד לא חוזר אליהם אחרי ששלחו קו"ח. "דיווחים אלו", אומרים בשירות התעסוקה, "אינם מנותקים מהמציאות והם עולים בקנה אחד עם המון מחקרים שהראו כי רק אחוז שולי של המועמדים שהגישו קורות חיים למשרה נתונה אכן יזכו לזימון לראיון עבודה. מדוע זה קורה?", מסבירים בשירות, "משום שדורשי עבודה לא יודעים כיצד לכתוב נכון את מסמך קורות החיים שלהם בשוק החדש, המסתייע באלגוריתם למיון קורות חיים, והם נדרשים ליד מכוונת".
כך או כך, כדי להתמודד עם אתגרי שוק העבודה המשתנה מעמיד שירות התעסוקה שורה של סדנאות שמטרתן לסייע לדורשי העבודה לשוב למעגל העבודה באופן מיטבי, "לא רק למצוא עבודה", מדגיש עפר בן שטרית, מנהל מחוז ירושלים בשירות התעסוקה, "אלא להסתגל לתנאי השוק המשתנה, להתמיד בו ולהתקדם בו". במסגרת מאמץ זה של שירות התעסוקה הוא מקיים עוד קודם למשבר וביתר שאת במהלכו ולאחריו סדנאות לחיפוש עבודה, לכתיבת קורות חיים, להתמודדות עם ראיונות עבודה ומרכזי ההערכה וכמו כן, לבניית וניהול נטוורקינג מקצועי. סדנאות אלו פופולאריות מאוד בקרב דורשי העבודה, ורבבות רבות נהנו מהן בשנתיים האחרונות.
בלשכות ירושלים ומזרח ירושלים לבדן, השתתפו בסדנאות הללו כ-4,750 דורשי עבודה בחציון הראשון של שנת 2022 (ינואר עד יוני, כ- 1,650 מהם השתתפו במפגשי ייעוץ קריירה, כ- 700 בסדנאות לשיפור מיומנויות חזרה לעבודה וכ- 1,250 עברו אימונים תעסוקתיים. מדובר בהיקף מרשים, בוודאי בהתחשב בכך שעם הפסקת הזכאות לדמי אבטלה (אוקטובר 2021) ירד מספר דורשי העבודה באופן משמעותי. "האפקטיביות של הסדנאות", אומר בן שטרית, "היא דרמטית, אנחנו עדים לנתונים ומקבלים פידבק חם מאוד מהשטח. השוק השתנה ומי שלא יידע להתאים עצמו לתנאים המשתנה יישאר מאחור, הסדנאות מעניקות את הכלים הדרושים להתאמה הזו. אני קורא לכל דורשות ודורשי העבודה בירושלים וסביבותיה ליצור אתנו קשר בהקדם ולעבור את הסדנאות הללו, כי הן יכולות להיות בבחינת גיים צ'יינג'ר".
תגובות