ניתוח אף בהרדמה מקומית ובפחות משעה, זאת כבר עובדה קיימת בכל מרפאות האסתטיקה. אם רק נחזור אחורה בזמן בכמה עשרות שנים, זה היה נראה מופרך ומוטרף. בעבור אנשים רבים, האף, שממוקם במרכז הפנים, הוא תעודת הזהות שלהם ושלהן, ושינוי כירורגי של המבנה שלו מהווה מהלך משנה חיים, לא פחות.
ניתוח אף מורכב ממספר פעולות, הכוללות קיצור ועיצוב של סחוסי הנחיריים, קיצור או הקטנה של הסחוסים, קיצור המחיצה ליצירת אף סולד, שיוף או כריתת הגבנון הסחוסי והגרמי, וכן חיתוך עצמות האף לצורך הצרת והקטנת הנחיריים.
כמה לקצר, להנמיך ולהצר? אלו שאלות הנתונות לשיקול דעתו המקצועי של הכירורג המומחה. הצלחת הפעולות הללו, בזכות ניסיון עשיר ומיומנות גבוהה של הכירורג המומחה, היא שמביאה לתוצאה הסופית הרצויה.
כיום קיימות שתי שיטות מובילות לביצוע ניתוח אף: השיטה הסגורה והשיטה הפתוחה. בשיטה הסגורה מבצעים את ניתוח האף דרך הנחיריים, בלי להרים את העור, ולכן משך הניתוח ותהליך ההחלמה קצרים יחסית. במקרים מורכבים, כאשר נדרשת רמת דיוק גבוהה, ניתוח אף מתבצע בשיטה הפתוחה, בה הטיפול מתבצע לאחר הרמת עור האף.
כאן נכנסת למארג השיקולים של כל מנותחת ומנותח החשיבות של בחירת רופא/ה מנתח/ת מסומכים ומנוסים. אפשר בקלות להתפתות לבצע ניתוח שכזה במכונים שמציעים מבצעים מפתים, אך חשוב לזכור כי ניתוח אסתטי הוא ניתוח לכל דבר ויש להימנע כמה שניתן מסיכונים מיותרים. כאשר מתכננים לבצע ניתוח אף, מומלץ להקפיד על שלושה כללים בסיסיים:
- בחרו במוסד רפואי מוסמך בעל גב רפואי אשר ילווה אתכם לטווח הארוך – גם אם הרופא שניתח אתכם כבר לא יהיה בסביבה.
- בחרו ברופא מומחה החבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית.
- בצעו ניתוח אף בבית חולים מוכר או בחדר ניתוח פרטי ברמה גבוהה ביותר, שערוך למתן טיפול רפואי מיטבי ומהיר במקרי חירום ומקרה של סיבוך לא צפוי.
מאת: ד"ר עמוס לויאב, הרופא הראשי של רשת כללית אסתטיקה
תוכן מקודם
תגובות