אל"מ במיל' מגי לוי (צילום: באדיבות דובר צה"ל)
אל"מ במיל' מגי לוי (צילום: באדיבות דובר צה"ל)

"מייצגת את התושבים, את קולם ואת הצורך שלהם לסיוע בשעת חירום"

במסגרת "תרגיל 360" - תרגיל היערכות לחירום שהתקיים לאורך כל השבוע בירושלים, אל"מ במיל' מגי לוי, תושבת העיר ומפקדת יחידת הקישור לרשות של עיריית ירושלים, בשיחה עם "כל העיר" מסבירה על הפרויקט הגדול שהגיע לשיאו ונערך בשיתוף העירייה ופיקוד העורף

פורסם בתאריך: 3.4.22 15:56

אם ביקרתם השבוע בכיכר ספרא, בטח ראיתם מיצג תכלית שמשתרע על כל האזור, בשיתוף כל גופי החירום. ודאי גם שמעתם ביום רביעי האחרון מספר התראות של כניסה למקלטים. כל אלו קרו במסגרת "תרגיל 360" – תרגיל היערכות לחירום שהתקיים לאורך כל השבוע בירושלים בשיתוף העירייה ופיקוד העורף.


כדי להבין מעט יותר על מה שקרה שם השבוע, ישבנו לשיחה עם אל"מ במיל' מגי לוי שהסבירה לנו את כל מה שרצינו לדעת. אל"מ במיל' מגי לוי היא מפקדת יחידת הקישור לרשות של עיריית ירושלים, מאמנת רשויות מטעם פיקוד העורף ומפקדת צוות בקורס יקל"רים פיקודי. מעבר לכך, בכובעה האזרחי מגי לוי היא עורכת דין בלשכה המשפטית במשרד הפנים.

מגי, 56, שמשרתת במערך המילואים של פיקוד העורף מאז שהשתחררה מהצבא בשנת 2007, היא אמא לארבעה ילדים ושמונה נכדים. ״אני מפקדת על יחידה שמונה 28 חיילים וחיילות שבחירום מסייעים לעיריית ירושלים להתמודד עם מגוון סיטואציות במרחב האזרחי, ״מספרת מגי, ״בשגרה אנחנו מסייעים להיערכות לחירום בכמה סיטואציות, ביניהן נפילת טילים, רעידת אדמה וכל איום נוסף איתו נדרש להתמודד בשעת חירום.״

מה את יכולה לספר לנו על התרגיל שנערך השבוע?

"פרויקט 360 שבמסגרתו בוצע התרגיל, קורה על מנת להכין את כלל תושבי העיר וכל סוגי האוכלוסיות לחירום. הפרויקט פועל בעיר כבר מספר חודשים והשבוע היה שבוע השיא שלו. מטרת התרגיל הייתה למקד את תשומת הלב של כל עובדי העירייה, עובדי המטה העירוני, אנשי פיקוד העורף ואוכלוסיית העיר להכנה מיטבית לחירום. בשל מכשול גודל הרשות, נדרשנו לבצע התאמות ולתת מענה לצרכים הייחודים של אוכלוסיית העיר. בהיבט הזה נגענו בשלושה מעגלים עיקריים – מעגל התושבים, באמצעות הדרכות בבתי ספר ובבתי אבות של הגיל השלישי. בנוסף, ביצענו מספר אימונים ליחידות מתנדבים שייסעו במתן עזרה ראשונה במקרה של רעידת אדמה בשלוש שכונות באזור מזרח העיר. יתר על כן, הוקמה גם יחידת מתנדבים מקצועית שהוכשרה לתת סיוע בעזרת כלים מקצועיים יותר. המעגל השני אליו התייחסנו הוא מעגל המרחב הציבורי – מערך ההתראה ואפליקציית פיקוד העורף שעזרו לנו להגיע לחמישה אזורי התראה מרכזיים ולכלל התושבים בעיר. המעגל השלישי הוא מטה החירום העירוני, אותו אימנו לתת מענה לאוכלוסייה בשעת חירום".


האמצעים והכלים שהוצגו בכיכר ספרא (צילום: באדיבות דובר צה"ל)

האמצעים והכלים שהוצגו בכיכר ספרא (צילום: באדיבות דובר צה"ל)


לסיכום, אנחנו יודעים שבין היתר את תושבת ירושלים. איך זה משפיע על העבודה שלך בתור יקל"ר המחוז?

"במסגרת תפקידי כמפקדת יחידת הקישור של עיריית ירושלים מטעם פיקוד העורף מחד, וכתושבת העיר ירושלים מאידך, אני מרגישה שאני מייצגת את התושבים, את קולם ואת הצורך שלהם לסיוע בשעת חירום. העובדה שאני גרה בירושלים מסייעת לי בהבנה של המורכבות והצרכים הייחודיים הנדרשים לכלל האוכלוסייה בעיר".

 


העסקה שחלמתם עליה מחכה כאן. היכנסו לזירת הנדל"ן של ירושלים


לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון

תגובות

אין תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר