(צילום: דוברות הדסה)
(צילום: דוברות הדסה)

״הם עזבו הכל והגיעו לכאן מפוחדים ותשושים״ – העדות של משלחת הדסה בגבול אוקראינה פולין

חברי משלחת הדסה שיצאו למחנה הפליטים שנמצא בגבול אוקראינה פולין, חווים רגעים מיוחדים ועצובים, ומאידך זוכים להציל נפשות ולסייע רפואית לאלפי פליטים שאיבדו את ביתם ואת מולדתם

פורסם בתאריך: 16.3.22 13:42

מלחמת רוסיה-אוקראינה: חברי משלחת הדסה במחנה הפליטים שעל גבול אוקראינה פולין, חווים רגעים מיוחדים ועצובים, ומאידך זוכים להציל נפשות ולסייע רפואית לאלפי פליטים שאיבדו את ביתם ואת מולדתם. ד״ר שאול בייט, מומחה באורתופדיה וסגן ראש היחידה לניתוחים אורתופדיים, ד״ר יערית ריבק לוי, מומחית ברפואה פנימית ובאימונולוגיה, ד״ר אסף קידר, מומחה בכירורגיה ובטראומה וראש יחידת הטראומה בהדסה הר הצופים, היו ראש החלוץ אשר הגיעו לבחון את השטח יחד עם חורחה דיאנר, מנכ״ל הדסה אינטרנשיונל, ולהגדיר בפני הנהלת בית החולים, מועצת המנהלים וארגון נשות הדסה באשר לנדרש על מנת לסייע לפליטים.

הם אף נפגשו עם הנהלת בית החולים האוניברסיטאי הגדול בלובלין שבפולין, והחלו בהדרכת הצוותים לאירועי טראומה נרחבים מתוך ניסיונם בטיפול באירועים גדולים עם עשרות פצועים שידעה העיר ירושלים ויחידת הטראומה בהדסה.


(צילום: דוברות הדסה)

(צילום: דוברות הדסה)


בעקבותיהם הגיעו בימים האחרונים חברי המשלחת הנוספים, בהם דנה בן בסט, אחות המיון, נתן לויפמן, אח המחלקה לכירורגית כלי דם ויליד אוקראינה, ד״ר אלכס גיללס, מומחה מחלות ריאה בילדים ומנהל מעבדת השינה, ד״ר יובל גוטביר, רופא ילדים וד״ר מאיר צ׳רניאק, מומחה למחלות זיהומיות.

יצוין כי ידי הצוות מלאות בעבודה, אותה הם מבצעים במסירות ובמשמרות מסביב לשעון.

״מאיר ודנה טיפלו בסבתא עם סטומה דולפת, כלומר פתח מלאכותי שבוצע בדופן הבטן, שהזדהם וממנו היא סבלה מאוד״, מספר ד״ר אלכס גיללס. ״היא פחדה, ראו בעיניה את החרדה. לאחר הטיפול הראשוני בידיהם, הם פינו אותה לטיפול בבית חולים כשהיא קצת יותר רגועה ונינוחה. במקביל, אני טיפלתי בדיוק בילד עם חשד לדלקת תוספתן אל אמו התעקשה שלא לפנות אותו לבית החולים. האבחנה שלי הייתה די מבוססת, אך הבנתי ללבה. בהתחלה קיבל ממני משככי כאב ונשלח להשגחה עם הוראה לחזור אלי כשמחמיר. למרות החשד שלי, אמא שלו כנראה מאוד מבוהלת ורצתה לחכות קצת לפני הפינוי שלו לבית החולים, ואכן, הוא הוחזר אחרי חצי שעה על ידי הסבתא, שהיא אחות כירורגית שאמרה שלילד יש לדעתה דלקת תוספתן והיא מסכימה איתי. ובמקרה אחר, כשבדקתי ילד בן 7 מבוהל עם קצת כאבי בטן, והוא רעד מרוב חרדה ואמר שקוראים לו סשה. אמרתי שגם לי, וכמעט בכיתי מולו״.

הרגעים האנושיים הרבים משדה הקרב המדמם מעידים על המתרחש. נינה, אזרחית אוקראינית בת 76, נאלצה לעזוב את ביתה בז'יטומיר כדי לברוח ולשרוד את התופת.

לד״ר יערית ריבק, מומחית ברפואה פנימית אשר טיפלה בה במחנה הפליטים, היא סיפרה שעד הרגע האחרון לא רצתה להיפרד מביתה  אך כשההפגזות הפכו לתכופות מאוד ואחת הרקטות התפוצצה בקרבת ביתה, היא הבינה שלא נותר לה מה לעשות מלבד לנסות לעזוב את ז'יטומיר כדי להציל את חייה.

"נינה הוצאה במכונית על ידי תושבים נוספים בז'יטומיר, שגם הם נמלטו מההפצצה, הוברחה  לגבול אוקראינה עם פולין, וכך הגיעה למרכז הפליטים", מספרים בהדסה. "אל מערך העזרה הרפואית של הצלב האדום בו פועלת משלחת הדסה, היא פונתה בשל כאבי גב עזים, שהחמירו לאחר נסיעה ארוכה ללא הפסקה במכונית מלאה באנשים".

כשנשאלה על ידי הרופאה מהדסה שטיפלה בה במשך ימים אחדים במחנה, לאן היא נוסעת, נינה ענתה שהיא נוסעת לפראג, שם תתקבל על ידי משפחת חברתה של בתה – אנשים שנינה מעולם לא ראתה ולא ידעה עליהם דבר עד עכשיו. ״מעולם לא הייתי בפראג לפני כן״, היא סיפרה בדמעות של כאב. ״אני מקווה לחזור יום אחד לביתי בז'יטומיר, אם נשאר ממנו משהו״.


העסקה שחלמתם עליה מחכה כאן. היכנסו לזירת הנדל"ן של ירושלים


לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר