ביום שני הקרוב, 21.9, יצוין חג הסוכות ומיד אחריו, כידוע, יחול חול המועד סוכות, שבו כולם מחפשים משהו מיוחד לעשות – לבד, בזוג או עם המשפחה. לשמחת כולם, ובניגוד לשנה שעברה שבה את החגים כולם העבירו בסגר, חול המועד השנה מביא איתו אינספור אופציות לבילוי בירושלים ובסביבה. אירועים שונים ומגוונים שמתאימים לכל הגילאים ולכל המגזרים – כך שכנראה אף אחד לא יישאר משועמם. התוכנית האמנותית, כאמור, עמוסה בכל טוב עם אירועים במוסדות התרבות ועם מגוון פסטיבלים, וכל מה שנותר הוא רק לבחור מן ההיצע הרחב.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר בזמן אמת"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
לפני הכל, נתחיל באירוע שצפוי למשוך אליו את כמות המשתתפים הגדולה ביותר – מדובר כמובן על ברכת הכהנים המסורתית בכותל המערבי, שתופצל השנה לשני מעמדים – האחד ביום רביעי (22.9, א' חול המועד) והשני ביום חמישי (23.9, ב' חול המועד), וזאת בשל מגבלות הקורונה והביקוש הענק להשתתפות בתפילה.
לכל הפחות יהיה מדובר על כ-8,000 איש ביום שייקחו חלק בברכת הכהנים בכותל ובעשרות אלפים שצפויים לצפות באירוע על מסכי הענק שיוצבו בשער יפו ובאתר הקרן למורשת הכותל המערבי, שם יועבר מעמד ברכת הכהנים בשידור ישיר.
***
אחת הסוכות הגדולות בעיר, אולי הגדולה מכולן, תוקם בכיכר ספרא, שם יתקיימו גם אירועי 'סוכה בכיכר'. האירועים יתקיימו במהלך ימי חול המועד – רביעי (22.9), חמישי (23.9) וראשון (26.9). התוכנית האמנותית כוללת – מופעי מוזיקה עם מגוון אמנים ומפגש עם ראש העיר. (רביעי, 22.9, חמישי, 23.9, ראשון, 26.9, מהשעה 11:00. כיכר ספרא. כניסה חופשית).
אירוע נוסף של העירייה, 'פס תרבות', ייערך במדרחוב בן יהודה במרכז העיר. מדובר על חגיגת תרבות לכל המשפחה בסגנון הראמבלס בברצלונה, כאשר לאורך המדרחוב יוצבו שחקנים, נגנים, פסלים חיים, תיאטרון בובות ועוד. (רביעי, 22.9, חמישי, 23.9, וראשון, 26.9, 19:30-16:00. מדרחוב בן יהודה. כניסה חופשית).
***
במוזיאון ארצות המקרא תתקיים התערוכה "חזרה למקור – פגישה עם ציפורים עתיקות", שבה ניתן ליהנות מפעילויות לכל המשפחה, סיורי מבוגרים ועוד. מומלץ להתעדכן באתר המוזיאון בשעות הפתיחה בתקופת החגים.
פעילות סוכות במוזיאון ארצות המקרא היא 'נודדות', לכבוד עונת הנדידה המרהיבה המתרחשת בארצנו בעונת הסתיו, הורים וילדים מוזמנים לנדוד יחד עם הציפורים בפעילות מיוחדת במהלך חול המועד סוכות ובשיתוף עם קרן קימת לישראל. תחנות חווייתיות ומפתיעות בתערוכה ובחצר הפעילה בגינת המוזיאון: אפליקציית חידות ומשחקים; קן עם פינות ישיבה, ספרים, יצירות והפתעות; קיר תצפית ציפורים שכולל תחנות האכלה: פינת צילום מכונפת; לוחות משחק גדולים, סרטי נדידה ותחנת יצירה ממגנטת. (ד'-ה', 23.9-22.9, 17:00-10:00 – כניסה אחרונה בשעה 16:00. בתשלום).
עוד במוזיאון ארצות המקרא – ציפורי לילה – הרפתקה לילית לילדים. בלילה, כשכל המוזיאון חשוך קורים דברים בלתי שגרתיים. יצורי לילה מכונפים מכל ארצות המקרא מתעוררים, ואפשר לשוטט בעקבותיהם. בכניסה מקבלים פנס ומגילה עתיקה שיובילו אל מסע של חושים, ריחות, צללים וקולות לגילוי ציפורי הלילה. (א', 26.9, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00. בתשלום).
יוגה Skyline בתערוכה – ערב שכולו תרבות ויוגה לעת ערב, בחצר הציפורים שנבנתה בגינה הקסומה של המוזיאון, לכבוד התערוכה חזרה למקור – פגישה עם ציפורים עתיקות. האירוע ייפתח בשיח בין אוצרת התערוכה לבין מנחת התרגול, שתתמקד במוצגים ותכנים מהתערוכה המהווים השראה לתרגול, תרגול יוגה בליווי מוזיקלי, וסיום בתה ונשנוש לעת ערב. יש להצטייד במזרן אישי ובבקבוק מים. (ד', 29.9, 18:00. מוזיאון ארצות המקרא. בתשלום. להרשמה: https://www.blmj.org/events/yoga/).
סיורים בתערוכה "חזרה למקור – פגישה עם ציפורים עתיקות". (סיור בעברית: ד'-ה', 23.9-22.9, א', 26.9, 11:00, 13:00, 14:30, 15:30. שבת, 25.9, 11:30. באנגלית: ד'-ה', 23.9-22.9, א', 26.9, 12:00. בתשלום הכניסה למוזיאון).
***
במוזיאון המדע יתקיים בחול המועד סוכות, כולל אסרו חג, מיצג סימולציה עם סירות חתירה ומתחם תנועה חווייתי לגיל הרך. במהלך סוכות יעשיר מוזיאון המדע ירושלים את התערוכה הקיימת וירחיב את הפעילות שלה. במסגרת שיתוף פעולה עם מרכז דניאל לחתירה, יוצב מיצג סימולציה עם סירות חתירה לגילאי שבע ומעלה. כמו כן, יוקם מרחב תנועה חוויתי לגילאי שנה וחצי עד ארבע.
במסגרת שיתוף פעולה עם מרכז דניאל לחתירה יוצבו במוזיאון שני מייצגים דמויי סירות חתירה, ובתוכם סימולטורים לחתירה, המאפשרים לשני מבקרים בו זמנית לחתור באופן עצמאי. על המסך לפניהם יוקרן סרטון המראה התקדמות בשיט בים, כתלות בפעילות שלהם, וייתן תחושה של חתירה ממשית. הסרטון יופעל כאשר המבקר יפעיל את הסימולטור ויגיב למהירות החתירה. בנוסף, במהלך החתירה יוצגו על המסך מדדים אותם בוחן הסימולטור כגון: מרחק, קלוריות שנצרכו, מהירות וזמן אימון. על הקיר, לצד העמדות – תצוגת צילומים של שייטים בפעולה ממבחר הצילומים של מרכז דניאל, בשילוב סרטוני חתירה מהעולם.
מתחם תנועה לגיל הרך – מהו רצף ההתפתחות התנועתית? בתוך הרצף המוכר והחוזר של תנועה והתפתחות, ישנם הבדלים רבים הנובעים מתכונות אופי ייחודיות לכל תינוק ותינוקת, מתחומי העניין הפרטניים, מהאווירה התרבותית שבה כל אחד ואחת גדלים ואפילו מפערי הזדמנויות. במתחם זה התינוקות יכולים לזחול, לטפס ולהתנסות בעיטוּף – תנועות רכות הקשורות לסיבוב.
בנוסף לאלה יוכלו המבקרים ליהנות מתערוכת צילומים של חותרים מצטיינים ממרכז דניאל לחתירה, תצוגת פרויקט הגמר של בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל שעוסקים בפתרונות לאנשים עם מוגבלויות, ויתר הפעילויות של תערוכת "זמן לזוז" שהתקיימו במהלך הקיץ. (הפעילות תתקיים בין השעות 10:00 ל-18:00. בימי שישי וערבי חג 10:00-14:00, ימי שבת וחג 10:00-16:00. יש לשריין מקום ולרכוש כרטיסים מראש: https://lp.mada.org.il/summer21).
בנוסף, בחול המועד יתקיים במוזיאון המדע פסטיבל 'בְּדִיּוּק' – פסטיבל תנועה בשיתוף האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. הפסטיבל משלב מופעי תנועה, מחול ומוזיקה, שיוצגו בחללי המוזיאון. מפגש שיא המשלב את אמנות החשיבה המדעית, העשייה האמנותית והחקירה האקדמית. האירוע נוצר במסגרת 'סדרתרבות' של קרן מנדל והקרן לירושלים, ויציג עבודות מקור של סטודנטים לתואר שני בפקולטה למחול, לצד רפרטואר של יצירות של מורים וכוריאוגרפים המבוצע על ידי אנסמבל המחול של האקדמיה. בנוסף ינוגנו קטעי מוסיקה קלאסית המבוצעים על ידי סטודנטים מצטיינים מהפקולטה לאומנויות הביצוע. העבודות יוצגו בחללי תערוכת "זמן לזוז", המוצגת כעת במוזיאון המדע ירושלים ועוסקת בקשר בין גוף, בריאות ומדע.
במהלך הלימודים באקדמיה משכללים הסטודנטים את מיומנות הביצוע שלהם, ובה בעת משכללים את הכלים לחיבור יצירות. כל זה מלווה בתהליך מתודי של רכישת כלים מחקריים אקדמאים. העבודות שיועלו בפסטיבל הן תוצר של תהליך חקירה רעיונית, גופנית, תנועתית ומוסיקלית. (ד'-ה', 23.9-22.9, 21:00-18:00, ו', 24.9, 12:00-10:00. הכניסה ללא תשלום בהרשמה מראש: http://p1.pagewiz.net/bediuk_festival/).
***
במוזיאון ישראל תתקיים חגיגת סוכות שתכלול את ה'עפיפוניאדה' המסורתית, שמתקיימת בפעם ה־36, כאשר מבקרים בני כל הגילאים מוזמנים לקשט את שמי המוזיאון באלפי עפיפונים. מבקרי המוזיאון מוזמנים לבנות עפיפונים בסדנאות מיוחדות ליצירת עפיפונים שיתקיימו בכל שעה עגולה עד 16:00, ולהשתתף בהפרחתם בשמי המוזיאון. בנוסף, יהיו הפעלות במוזיאון לילדים ומשפחות. (ד'-ה', 23.9-22.9, 17:00-10:00. 54 שקל למבוגר, 27 שקל לאזרח ותיק. הכניסה לילדים חינם . סדנת בניית העפיפונים – 45-40 שקל).
פסטיבל ה-קפה של המוזיאון לאמנות האסלאם – חגיגה איטלקית, ברזילאית, אתיופית ומזרח תיכונית במשולש התרבות של ירושלים – בית הנסן-המוזיאון לאמנות האסלאם-תיאטרון ירושלים. בימי הפסטיבל המוזיאון לאמנות האסלאם יתעורר, יהפוך למוזיאון חי ותערוכת הקפה תקבל חיים משל עצמה עם דמויות ועוד. במתחם המוזיאון יתקיימו שני מופעי מוזיקה מסורתית.
בבית הנסן יתקיימו טקסי בונה – טקסי קפה אתיופים מסורתיים. זו הזדמנות לחוות ממקור ראשון את טקס הבונה בגרסתו המסורתית אשר נעשה ע"י נשים ושימש כאמצעי ליצירת סולידריות.
ברחבת הכניסה של תיאטרון ירושלים יתקיימו מופעי "ויוה איטליה" של זמרת האופרה אולה בינדר עם מיטב האריות ושירים מפורסמים של מלחינים ידועים.
ברחבה האחורית יתקיימו מופעים של CAFEZAINHO – הרכב מוזיקלי בהובלת נעה פלד עם מוזיקה ברזילאית.
בכל אחד מהמתחמים יוקמו בתי קפה שיציעו קפה (בתשלום) בסגנונות שונים.
(ד'-ה', 23.9-22.9, 22:00-16:00. פרטים נוספים באתר – Islamicart.co.il, ובטלפון: 02-5661291).
***
על פי מנהג חג הסוכות, נהוג לארח בסוכה אנשים מקהילות ותרבויות שונות. ברוח זו של מסורת ופתיחות יארח פסטיבל שירת האושפיזין את משוררי העולם ויצירתם, לצד מחוות לשירה העברית. השנה הורחבה מתכונת הפסטיבל ומלבד האירועים שייערכו באולם יתקיימו גם מפגשי הקראת שירה, "קפה רידינג", בהשתתפות מיטב המשוררות והמשוררים, בחלל המסעדה החדשה של בית הקונפדרציה. במהלך המפגשים ניתן יהיה ליהנות מתפריט ירושלמי מקומי אל מול חומות העיר העתיקה.
סוכות עם פסטיבל "שירת האושפיזין" – הפסטיבל שמתקיים זו השנה השלישית יציין את השקת מרכז חיים גורי לתרבות בבית הקונפדרציה. ארבעה ימים מלאי השראה, שיציגו קולות שונים מן התרבות העולמית והעברית. בין המחוות לחיים גורי, לאונרד כהן, פרידריך ניטשה, נאזים חיכמת, ג'לאלדין רוּמי, קוסטנדינוס קוואפיס, אלזה לסקר שילר וישראל פנקס.
"קפה רידינג" –אריאל הירשפלד קורא משירת שלמה אבן גבירול, רוני סומק קורא את "קדיש" מאת אלן גינסברג, אגי משעול קוראת משיריה של זוכת פרס נובל לואיז גליק, זלי גורביץ קורא את מגילת קהלת ודוד ויינפלד קורא שירה פולנית.
ההילולה המסורתית של רבי נחמן מברסלב – האירועים ילוו במוזיקה חיה מאת ויסאם ג'ובראן, אנסמבל אבידין, אורי ומאי לשמן, אמיר שהאסאר, איתמר פוגל, הדרה לוין ארדי, מורין נהדר, רונן שפירא, נטלי אוריון, חברי "תפילה שבורה", דניאל זמיר ועוד.
(ד'-א', 26.9-22.9. בית הקונפדרציה. למידע ופרטים נוספים על לוח הזמנים: "בית הקונפדרציה" בפייסבוק, אתר בית הקונפדרציה, או בטלפון: 02-5399360, שלוחה 5. הכניסה בהתאם להוראות התו הירוק).
***
ומה עם קצת טבע? מלבד פעילויות ברחבי העיר, ובמוזיאונים. קק"ל מציעה לציבור הרחב שלל פעילויות בחול המועד, בחלל הפתוח ובטבע בכל רחבי הארץ. באזור ירושלים והסביבה יתקיימו מספר אירועים, המזמינים את הירושלמים ליהנות ביערות קק"ל קרוב לבית.
בין הפעילויות של קק"ל 'חלון אל הנוף' – סדנת ציור בנקודת תצפית מרהיבה ביער סטף, כאשר הסדנה כוללת סיור וציור בליווי הדרכה מקצועית ובמקום יינתן הציוד לציור. (ד', 22.9, 9:00, 12:00. כניסה חופשית בהרשמה מראש ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il).
'אושפיזין שרים בסוכה' – ביער צרעה לקראת חשיכה, בקק"ל מזמינים את הציבור לשיר שירי אהבה לטבע ולהאזין למוזיקה בינות העצים. (א', 26.9, 22:00-19:30. הכניסה ללא תשלום בהרשמה מראש ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il).
כמו כן, לאורך חול המועד סוכות, בימים רביעי עד שישי (24.9-22.9) וביום ראשון (26.9), בין השעות 9:00 ל-16:00, קק"ל תציב תחנות מידע במספר יערות לרשות המבקרים, בהן ניתן לקבל מידע על פעילויות נוספות באזור. כאשר, באזור ירושלים יוצבו עמדות בכניסה למצפה מודיעין יער בן שמן ובחניה העליונה בסטף.
***
שמחת בית השואבה: במהלך לילות חול המועד סוכות ניתן להשתתף בחגיגות הידועות הנערכות כבר עשרות שנים בשכונות החרדיות כמו מאה שערים ובעיקר בחסידויות קרלין, תולדות אהרן, ותולדות אברהם יצחק לשם נוהרים עשרות אלפים מכל החוגים והעדות. (ד'-ה', 23.9-22.9, מוצ"ש-א', 26.9-25.9. ללא תשלום).
ארטור – מרתון סיורי אמנות תיירותיים ברחבי ירושלים, ביניהם גם סיור הרחוב החדש "מישהו לרוץ איתו" בעקבות ספרו של דויד גרוסמן. במהלך המרתון יתקיימו תשעה סיורי אמנות במוקדים שונים, פתוחים לקהל הרחב, בהרשמה מראש ובמחיר סמלי. הסיורים מגוונים ומתאימים לצעירים ולמבוגרים, אוהבי אמנות הרוצים להיחשף לעוד כמה מפינות הקסם שבירושלים. (ד'-ה', 23.9-22.9, ברחבי העיר. 50-30 שקלים. פרטים מורחבים באיוונט בפייסבוק).
קול זיכרון ישן – חוויית אודיו חדשנית ברחובות השוק ובשכונת נחלאות. סיפורה של אישה צעירה החוזרת לשכונת ילדותה כדי להפריך אמונה טפלה על קללה… בין ישן לחדש, בין עבר לעתיד ובין גלוי לנסתר, הרחובות הופכים לסרט המציג את הקסם והמסתורין של נחלאות ואת שלל הצלילים והדמויות האגדיות של שוק מחנה יהודה, והכל עם זוג אזניות וסלולארי. בהשתתפות: רבקה מיכאלי, אלכסה לרנר, מתי סרי, שמעון כהן, אורי יניב, אביתר אברהם ושי גולד. (החל מיום ד', 22.9, בנחלאות. לגילאי 8 ומעלה. הכניסה חופשית. לפרטים נוספים: https://soundcloud.com/walkwithme_tlv).
פסטיבל סתיו בעמק הצבאים – חגיגה של טבע, קהילה, וידע עתיק שקם לתחיה! מסיק זיתים, מתכוני זיתים, אגדות זית – זיתים באגדות ומסורות מהאזור, הדרכות על הצבאים, סיפורו של עמק הצבאים , ומה עושה הזית לסביבה הטבעית? (ד'-ה', 23.9-22.9, א', 26.9, 13:00-10:30, 17:30-15:00. כניסה חופשית. לגילאי 4 ומעלה).
פעילות מיוחדת תתקיים בשכונת בקעה (פינת הרחובות דרך בית לחם-רבקה) – אקים ירושלים יקיימו בחול המועד הפנינג "עשו זאת בעצמכם" בשיתוף עם "פשוט לעשות". אקים מזמינה את תושבי ירושלים – הורים וילדים – לחגיגה יצירתית במגוון מטריף של פרויקטים מבית "הסדנא – פשוט לעשות". לצד הצוות המקצועי מ"פשוט לעשות" גם דיירים של אקים ירושלים יעבירו את הסדנאות. מטרת שיתוף הפעולה הינה לתת לציבור הירושלמי טעימה משילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה תוך כדי פעילות יצירה ייחודית. משך הפעילות – שעתיים-שלוש. (ד'-ה', 23.9-22.9, א', 26.9, 19:00-10:00, ו', 24.9, 13:00-10:00. רחוב דרך בית לחם 81 – פינת רחוב רבקה).
***
פסטיבל ירושלים לשירה – "מטר על מטר" #13 – 12 אירועים ו-45 יוצרים, משוררים ומוזיקאים מרכיבים פסטיבל שירה של מרוץ שליחים מרגש בין משוררים ומשוררות ותיקים לצעירים, משתי שירה סוערים, מפגשי משוררים ואבהות, שירה וטבע, שירה וקידום ממומן. וגם פאנל על ביקורת הספרות והשירה, ולראשונה, הענקת פרס לשירה עברית ע"ש חיים גורי.
בין המשתתפים אלכס בן ארי, אלפרד כהן, אמיר חרש, אפרת מישורי, בני ציפר, גלעד מאירי, דנה אמיר, יעל סטטמן, יקיר בן משה, ליאור זלמנסון, מאיה בז'רנו, מאיה ויינברג, נועה שקרג'י, ספיר יונס, עמיחי חסון, עמנואל יצחק לוי, ערן הדס, צבי עצמון, צור ארליך, חיים וייס, צילה זן בר צור, קים מידן, רומן אייזנברג, ריקי דסקל, שחר מריו מרדכי, שי שניידר אילת, שרון אס, שרי שביט, תמיר גרינברג, גל דה פז, דניאל רובין, שירה ז' כרמל ועוד. (ד'-ה', 23.9-22.9, מתחם מקום לשירה – רחוב המערבים 9. הכניסה חופשית. פרטים נוספים בטלפון 02-6524601, ובאתר – www.poetryplace.org)
לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון
תגובות