סכנת סגירה מרחפת מעל מוזיאון הטבע, שפועל במושבה הגרמנית בירושלים, וזאת חמש שנים מאז המאבק להצלתו. מנהלי המוזיאון טוענים כי במקום מתוכנן לקום פרויקט נדל”ני ויוצאים למאבק משפטי. כזכור, בשנת 2011 התגבשה תוכנית להעביר את מתחם מוזיאון הטבע למרכז שלם, בתגובה מנהלי המוזיאון הגישו עתירה בנושא. בינתיים, בשנת 2012 החל תכנונו של מבנה חדש למוזיאון הטבע בגבעת רם.
“שמו חבל תלייה על צוואר המוזיאון”, טוען ואומר השבוע ד”ר יבגני רוזניצקי, רכז החינוך במוזיאון הטבע. “מחרימים למוזיאון כיתות, תערוכות וחניה. זו פגיעה אנושה, בלי תערוכות ובלי כיתות המוזיאון לא יתפקד. כבר 20 שנה המוזיאון במצוקה, אבל זו הפעם ראשונה שהעירייה רוצה לשנות את התב”ע".
לאחר שבשבוע שעבר נערך דיון בנושא בעירייה, מנהלי המוזיאון הגישו לבית המשפט המחוזי בעיר בקשה לחידוש העתירה מ־2011, העוסקת במניעת סגירת מוזיאון הטבע. עו”ד ולנטינה נלין, המייצגת את עמותת ידידי המוזיאון, מדגישה כי “אם ההקצאה של תוכנית הנדל”ן תאושר, נפעל לביטולה. הפרויקט המתוכנן כולל חמש קומות, אולי יהיה שם קונסרבטוריון, אבל בקומות העליונות יהיו מגורי יוקרה”.
פפה אללו, לשעבר סגן ראש העיר מסיעת מרצ, שהיה מראשי המאבק הקודם להצלת מוזיאון הטבע, אומר השבוע ל”כל העיר” כי “בעיניים של העירייה המקום עומד למכירה. זו קרקע יקרה מאוד. לצערי, ולאט לאט ירושלים הופכת לסינגפור, במקום לשמור על ירושלים ההיסטורית. זה מוזיאון אנתרופולוגי והיסטורי, ונכס חינוכי, תרבותי ושימורי”.
מהעירייה נמסר: “עיריית ירושלים מתקצבת את מוזיאון הטבע בהתאם לקריטריונים קבועים, התקציבים הועברו. העותרים מנסים למחזר טענות שכבר נדחו בפסק דין משנת 2011. בניגוד לנטען, לא נפל כל פגם בהליך ההקצאה וההליך התנהל כנדרש על פי חוק. יש לציין כי הליך ההקצאה טרם הגיע לסיומו וטרם התקבלה החלטה סופית בעניין זה. הליכי התכנון, שאינם על המקרקעין בהם מצוי כיום מוזיאון הטבע, נמצאים בעיצומם וטרם התקבלה בהם החלטה. העותרים יוכלו להשמיע את התנגדותם לתוכנית, אם יהיו מעוניינים בכך, בדרכים ובמועדים הקבועים בחוק”.
תגובות