פומפידו.(צילום: פרטי)
פומפידו.(צילום: פרטי)

טוסקנה בעמק רפאים: סיגל קליין במסעדת פומפידו

מנות מהמטבח האיטלקי עם נגיעות מקומיות, בקבוק קאווה וחברה טובה. כך נראים החיים הטובים

פורסם בתאריך: 17.7.17 09:48

כשמצאתי מסעדה שעונה לשם "פומפידו" – מה שעלה לי בראש היה מסעדה צרפתית, שאת קירותיה מקשטות יצירות אמנות מודרנית של צרפתי שרמנטי כמו מקרון, השף, שאולי קוראים לו מנו, מלהטט במטבח, ואני, מדאם קליין, מגיעה למסעדה בלימוזינה לבנה ומרשימה… תמשיכי לפנטז, אחותי, כי "פומפידו" זו בכלל מסעדה איטלקית.

פומפידו ממוקמת ברחוב עמק רפאים, לשעבר השינקין של ירושלים, והיום רחוב אמנם יפה אך גם קצת עייף.

פומפידו.(צילום: ארנון בוסאני)

פומפידו.(צילום: ארנון בוסאני)

לארוחה הצטרפה אלי ידידה טובה, שחיכתה להזדמנות לפטפט ולאכול, והנה מצאנו לנו את הפינה המתאימה. המסעדה מעוצבת באופן נעים ומושקע, בסגנון אירופאי מרשים, שמשרה נינוחות כפרית במתחם החיצוני, עידון ויוקרה בשטח הפנימי. טוסקנה סטייל.

המקום השיק באחרונה תפריט קיץ עם מנות מרעננות, שרובן, כמעט מיותר לציין, מושתתות על המטבח האיטלקי. עוד לפני העיקריות, נחתה על שולחננו פוקצ'ה ולצידה שלושה מטבלים, שאחד מהם היה סחוג. יש כאן מישהו שמבין ללבבי. אחד המקומות הנדירים שמעזים להגיש סחוג, וזה נחמד.

עם גל נואמה, הבעלים (צילום עצמי)

עם גל נואמה, הבעלים (צילום עצמי)

פתחנו במנה מתפריט הקיץ: סלט השף החדש – עלי אנדיב, עלי בייבי, תמרים, פרוסות תפוחים, גבינת רוקפור ושקדים קלויים ברוטב ויניגרט בלסמי – מנה מוצלחת. טעם הרוקפור היה חזק והותיר אחרי כל ביס שובל מרירות, שהיווה איזון למתיקות של התמרים, כשהאנדיב הוסיף מימד קריספי. הרוטב כיסה את הכל בשמיכה קלילה והעניק את הטעם הנעים המאחד בין כל הגורמים בצלחת. לגבי התפוחים – ניתן להמעיט בכמות הפרוסות, שלא נקבל סלט פירות למנה ראשונה.

עוד הוספנו מהראשונות חציל ישראלי שלם. מדובר בחציל ענק קלוי על האש, מוגש על טחינה וטרטר עגבניות. אהבתי את השימוש בטרמינולוגיה 'טרטר' עבור העגבנייה, אייל שני היה מתמוגג. השילוב בין חציל וטחינה מוכר וידוע אבל בזכות העגבנייה התקבל טוויסט קטן וטעים.

פומפידו.(צילום: ארנון בוסאני)

פומפידו.(צילום: ארנון בוסאני)

לעיקרית חלקנו במנת ספיישל, מסתבר שמדי יום יש שתי מנות ספיישל לפי חשקיו של השף. הפעם התחשק לו להכין דג בורי שמנמן, מפולט ונקי, שהוגש עשוי למופת בצבע לבן שנהבי. לצד הדג גדשו את הצלחת ירקות קלויים על הגריל, מושלם למאותגרי הדיאטה. הרוטב היה מוצלח מאוד ובעזרת טעם חמצמץ עד חמוץ, הצליח להקפיץ את טעם הדג מעלה. את הארוחה ליוותה קאווה מבעבעת, שהוגשה אחר כבוד במתקן קרח על עמוד אלגנטי ולוותה במלצר מדוגם שמזג את היין.

פומפידו.(צילום: סיגל קליין)

פומפידו.(צילום: סיגל קליין)

כשהציעו מנה אחרונה לא סירבנו. מסתבר שפומפידו מפורסמת בקינוחים המטורפים, כל אחד מהם יצירת אמנות. הם מוגשים על פלטות במידת חצי מטר עם מיני תוספות משוגעות, צבעים, כדורי שוקולד נמסים. חוויה אמיתית וסוג של אתגר לסיים אותם.

מסעדת "פומפידו". עמק רפאים 27. טל' 6521111.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר