מיוחד, לרגל יום הסושי הבינלאומי, שחל היום, 18.6.17, יצאתי לבדוק את הטרנד החדש שסוחף את ירושלים – צ'יראשי סושי.
מסעדת סטריט מרקט בשוק מחנה יהודה (מבית סושי רחביה) הביאה את הרעיון ונראה כי תגובות הקהל מפרגנות מאוד, אולי בגלל שמדובר בסושי קצת אחר ומשביע במיוחד.
צ'יראשי סושי היא לא מנת סושי סטנדרטית – הכול המסורתי מגיע מפורק, מדובר בווריאציה רעננה ונדיבה של סושי. כמו ה"פוקי פוקי" שהגיע מהוואי וכבש את תל אביב, כך גם בצ'יראשי יש את כל המרכיבים של סושי, רק מפוזרים בקערה, ולא מגולגלים בתוך רול. למה? כי אנחנו כנראה אוהבים בלגאן (מאורגן).
***
סיגל קליין במתחם "משכית אירועים" במוזיאון ארצות המקרא
גבעת התחמושת: תערוכה בינלאומית של תמונות שצולמו בירושלים
איך זה ייגמר הפעם? סיגל קליין בעוד יריד יין
***
הצ'יראשי של מסעדת סטריט מרקט בשוק היא בעצם קערת אורז סושי עם תוספות שונות ודגים טריים: טונה אדומה או סלמון, אבוקדו, מלפפון, טמאגו (חביתה יפנית), שברי אצות נורי ומיקס שומשום לבן ושחור. המהדרין מוסיפים שבבי טמפורה שמוסיפים קריספיות למנה. לטבעונים יש גרסה משלהם, נטולת דגים, עם קוביות טופו, בטטה, פטריות שיטאקה, אבוקדו, מלפפון, גזר ואצות וואקמה.
איך אוכלים את הצ'יראשי? מזלפים על התפזורת הזו סויה בנדיבות, אפשר גם טריאקי או ספייסי מיונז, מערבבים וזוללים. מומלץ להוסיף כוסית סאקה צוננת ולהרגיש טרנדיים במיוחד.
תגובות