תחנת הרוח של מונטיפיורי - זוזו תיירות (צילום: זוזו תיירות)
(צילום: זוזו תיירות)

העסקים שעושים את ירושלים: "אין תחליף לקהילה המקומית"

יוצאים לדרך ביחד ומנצחים: רשת שוקן ובנק הפועלים בפרויקט משותף לעידוד קנייה בעסקים מקומיים - הכירו את המסעדה הביתית שמציעה בישול ירושלמי על פתיליות, את הבר שמהווה מובלעת של שפיות ואת מרכז המבקרים בתחנת הרוח של מונטיפיורי

פורסם בתאריך: 13.9.20 08:03

מסעדת עזורה: "מסעדה ביתית ואותנטית שמציעה בישול ירושלמי על פתיליות"


מסעדת עזורה (צילום: מסעדת עזורה)

מסעדת עזורה (צילום: מסעדת עזורה)


שנת הקמה: 1952.

האנשים שמאחורי העסק: עזרא שרפלר ומשפחתו.

על העסק: "מסעדה ביתית ואותנטית שמציעה בישול ירושלמי על פתיליות. ידועה במאכלים מיוחדים כמו מרקי קובה, בשר ראש, זנב שור והסופריטו האגדי. פתוחים בכל יום חוץ משבת בשעות 16:00-9:00".

איך התחלנו: "עזרא פתח את המקום לפני כשישה עשורים והתבסס על המסורת הטורקית-אורפלית בשילוב עם האוכל הירושלמי שגדל עליו. בהמשך הצטרפו ילדיו לעסק המשפחתי. אנחנו לא רוצים להשתנות: כל החוויה שלנו נשארת כמו שאבא התחיל וככה זה יישאר".

מה הקורונה לימדה אותנו: "שמנו לב שבשל התקופה אנשים פחות מגיעים למסעדה עצמה ולכן התחלנו שירות משלוחים עד בית הלקוח".

כתובת: האשכול 4, ירושלים

טלפון: 02-6235204


מסעדת עזורה (צילום: מסעדת עזורה)

מסעדת עזורה (צילום: מסעדת עזורה)




פאב התקליט: "פאב ביתי ומחבק, מובלעת של שפיות"


התקליט (צילום: אבי גולדברגר)

התקליט (צילום: אבי גולדברגר)


שנת הקמה: 2007

האנשים שמאחורי העסק: רועי בר טור, אבי גולדברגר וחגי שטרנהיים

על העסק: "פאב ביתי ומחבק, מובלעת של שפיות, המציע אירועי תרבות שונים לרבות הופעות, תקלוטים, משחקי כדורגל ועוד. תפריט מגוון, עשיר ושווה לכל כיס".

איך התחלנו: "התחלנו את הפעילות המשותפת שלנו בתחום בפאב המיתולוגי הסטארדאסט שבירושלים. כשהרגשנו שהגיע הזמן להתקדם הלאה פתחנו את פאב התקליט".

מה הקורונה לימדה אותנו: "אין תחליף לקהילה המקומית. פאבים הם מוסדות תרבות ועמודי תווך הכרחיים לשפיות הציבור בעידן של מציאות טורדנית. אנחנו ההאפי האוור היחיד ששרד בעיר: בכל יום בשעות 21:00-16:00 בירה נואיבה בעשרה שקלים כי המצב הכלכלי של כולנו קשה, אז בואו נהנה ממחיר שמתאים לכל אחד ואחת".

כתובת: הלני המלכה 7, ירושלים

טלפון: 02-6244073


התקליט (צילום: אבי גולדברגר)

התקליט (צילום: אבי גולדברגר)




טחנת הרוח של משה מונטיפיורי – זוזו תיירות: "נקודת ציון בציר הזמן של מדינת ישראל"

 


זוזו תיירות (צילום: זוזו תיירות)

זוזו תיירות (צילום: זוזו תיירות)


שנת הקמה: ב-2017 הופעלה מחדש (קיימת מ-1858)

האנשים שמאחורי העסק: יובל קליין ויוסי גרייבר

על העסק: "טחנת הרוח של מונטיפיורי היא נקודת ציון בציר הזמן של מדינת ישראל – תחילתה של הציונות והמקום הראשון שבו היהודים ייצרו קמח בעצמם. כיום במתחם פועל מרכז מבקרים שמציע טעימות של יינות מיקבי ירושלים ושל גבינות, לצד סיורים המסבירים על ההיסטוריה של הטחנה, על החשיבות שלה, על הצד הטכני של טחנות הרוח ועל ייצור קמח וחיטה. בנוסף במקום בית קפה, הכרכרה של מונטיפיורי, תצפית על העיר העתיקה ופארק בריחה חווייתי בשטח פתוח שמתאים לילדים ולמשפחות".

איך התחלנו: "את פרויקט שיפוץ הטחנה הובילה הקרן לירושלים יחד עם הרשות לפיתוח ירושלים, המשרד לענייני ירושלים וחברת זוזו תיירות".

מה הקורונה לימדה אותנו: "מתגעגעים לתיירות הנכנסת וכרגע חוגגים עם עם ישראל".

כתובת: ימין משה 3, ירושלים

טלפון: 02-5661441

מייל: www.zuzu.co.il

אתר: www.thewindmill.co.il


רוצים להכיר את כל העסקים שעושים את ירושלים? לחצו כאן​




תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר