מתחם התחנה הראשונה: "המתחם הוא 5,000 מטר של קולינריה ותרבות בלב ירושלים"
שנת הקמה: 2013
האנשים שמאחורי העסק: אבי מורדוך, איתמר טרגן, ליאור שפירא, זיו זלדין יהודית ומאהר ג'רדאת.
על העסק: מתחם התחנה הראשונה הוא מרחב עירוני שמכיל בתוכו מסעדות ובתי עסק כשרים לצד מסעדות ובתי עסק לא כשרים שעובדים בשבת. במתחם קיימים 12 בתי מזון, מתחמי שעשועים לילדים וחנויות נוספות מתחום הקמעונאות. המתחם הינו 5,000 מטר של קולינריה ותרבות בלב ירושלים.
איך התחלנו: יזם פרטי שקיבל רוח גבית מטעם העירייה כדי להקים את המתחם.
מה הקורונה לימדה אותנו: למדנו שאנחנו בחירה יותר בטוחה עבור תושבי המדינה שבאים לבקר כאן מאחר ואנחנו מציעים בילוי בשטח פתוח. בנוסף, למדנו להציע כחבילת בילוי קודם כל את ירושלים בכללותה, ורק כשלב שני לפרסם את עצמינו כמתחם בילוי משום שאם נפרסם רק את עצמנו נהיה משעממים, אנחנו אומרים לקהל – בואו לירושלים, תבלו בתחנה.
כתובת: דוד רמז, ירושלים.
המרכז הארמני לקרמיקה: "הקרמיקה הארמנית והציורים על אריחים וכלים נוספים הם אמנות ומסורת של מאות שנים"
שנת הקמה: 2010
האנשים שמאחורי העסק: ג'ורג' ודורין סדנרוני
על העסק: "חנות ברובע הארמני בירושלים העתיקה שמייצרים בה קרמיקה ארמנית איכותית בעבודת יד. הקרמיקה הארמנית והציורים על אריחים וכלים נוספים הם אמנות ומסורת של מאות שנים. בחנות מוכרים ציוד קרמיקה כמו: קערות, צלחות, ואזות, ציפוי לשולחנות, מטבחים, אמבטיות ועוד".
איך התחלנו: "ג'ורג' בתחום הקרמיקה מאז 1983, ואשתו הצטרפה לפני 25 שנה לאחר שעשתה תואר באמנות בסמינר אורנים בחיפה".
מה הקורונה לימדה אותנו: "למדנו להיות גמישים ותמיד להיות פתוחים לדברים שלא היינו עושים לפני כן. למדנו לא לעצור לרגע ולדאוג שהראש יהיה מעל המים. כיום אנחנו עושים סדנאות של קרמיקה, שומרים על ההגבלות ועובדים בשטח גדול".
כתובת: השער חדש 39, ירושלים
אתר: www.sandrouni.com
תגובות