בניגוד להחלטת משרד החינוך ועיריית ירושלים להמשך ולהפעיל את בתי הספר בירושלים, מלבד תיכון הגמנסיה – הורים ירושלמיים רבים בחרו שלא לשלוח את הילדים לבתי הספר בעיר מחשש להתפשטות הקורונה. כפי שפורסם מוקדם יותר ב"כל העיר" ועדי הורים בבתי ספר שונים ברחבי העיר, ביניהם פולה בן גוריון, עמיטל הר חומה, ליד"ה, בויאר ואחרים, החליטו שלא לפתוח את בתי הספר וקראו להורים הירושלמים שלא לשלוח את ילדיהם למוסדות החינוך, מאחר וכבר במהלך הלילה והבוקר התגלו חולים מבתי ספר נוספים בעיר, ביניהם תיכון הרטמן.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת 17"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
מנתוני משרד החינוך עולה כי אלה שיעורי הנוכחות הבוקר, ראשון, 31.5, במוסדות החינוך בירושלים:
- בי"ס ע"ש פולה בן גוריון – אף תלמיד לא הגיע (סך הכל 472 תלמידים).
- השלום 10 (מלחה, מרבית התלמידים אחים של תלמידי הגימנסיה) – 5.2 אחוזים.
- סאלד – 6 אחוזים (בית ספר מזין לגמנסיה).
- תל"י גילה – 27 אחוזים.
- הניסויי (מרכז העיר) – 35 אחוזים.
- גילה המאוחד – 40 אחוזים.
- מנשה אלישר (רמת שרת) – 42 אחוזים.
- גילה א' – 56 אחוזים.
- בית הכרם – 62 אחוזים.
- גבעת גונן – 71 אחוזים.
- פסגת זאב מרכז א' – 72 אחוזים.
- תל"י בית וגן – 75 אחוזים.
- יפה נוף – 75 אחוזים.
- גואטמלה (קרית היובל) – 76 אחוז
- פסגת זאב צפון: בית הספר – 83 אחוזים, גן – 80 אחוזים.
- פסגת זאב מזרח א' – 85 אחוזים.
- קורצ'אק (רחביה) – 94 אחוזים.
על יסודי – נוכחות מוסדות חינוך על יסודי – ירושלים:
- בויאר – לא נפתח, מתקיימת למידה מרחוק.
- ליד"ה – כ-2.5 אחוזים (הגיעו 27 תלמידים מתוך 1,100 תלמידים), מועצת הורים ביטלה את הלימודים. הגיעו תלמידי מתכונת בכימיה בלבד.
- מקיף גילה – כ-7 אחוזים (הגיעו 50 תלמידים מתוך 720 ), הנהגת הורים ביטלה את הלימודים.
- בית הספר הניסויי – כ-35 אחוזים (הגיעו 142 תלמידים מתוך 408).
כפי שפורסם מוקדם יותר ב"כל העיר" בתיכון הגמנסיה התגלו 121 מקרי הדבקה בקורונה. מהבדיקות שנערכו במהלך החג והשבת עולה כי כ-75 אחוזים מהחולים במערכת החינוך הם מתיכון הגמנסיה בירושלים. אתמול, שבת בבוקר, ביצעו מד"א ועיריית ירושלים בדיקות קורונה לכלל התלמידים, המורים ובני משפחותיהם במתחם הבדיקות המיוחד שהוקם ברחבת חניון אצטדיון טדי.
כאמור, בעקבות התפשטות הקורונה בגמנסיה הכריזו ועדי הורים בבתי ספר שונים על ביטול הלימודים בעקבות החשש מהדבקה.בתי הספר שהושבתו מפעילות על ידי ההורים: בית הספר ע"ש פולה בן גוריון שברחביה, תיכון בויאר, תיכון ליד"ה, אורט מינקוף, בית הספר השלום, בית הספר סאלד, תיכון רנה קסין, בית ספר עמיטל הר חומה.יצוין כי בתי הספר הללו לא נפתחו למרות הודעת עיריית ירושלים כי פרט לגמנסיה העברית, כלל בתי הספר בעיר לומדים כרגיל.
- התפרצות הקורונה בגמנסיה העברית
- הדרך לתלפיות הופכת להיות קשה יותר
- החופש הגדול: הבשורה להורים בירושלים
- עד הבית: זירת המשלוחים והאספקה של ירושלים
אחד שלא שולח
המסקנות לא קשורות לנתונים… נראה ששלחו יפה
אסף
לפי רשימת בתי הספר בכתבה יש בירושלים רוב חילוני מובהק ומיעוט דתי לאומי.
אדי פוס
משרד הבריאות לא רוצה שתיכוניסטים משועממים יסתובבו בקניונים, ולכן מחזיק את בתי הספר פתוחים. כדי להוסיף עוד חטא על פשע, על פי הוראות המשרד אין מניעה שילד אשר בני משפחתו בבידוד ימשיך ויפקוד את בית הספר כרגיל. זה כנראה כי לא רוצים "לתייג", "לסמן", "להתייחס אליהם כמצורעים", ותחת ההנחה משוללת היסוד שאם במשק בית בו יש שניים, שלושה, ארבעה ילדים אחד מהם יכול להיות בבידוד והאחרים לא יבואו עימו במגע וימשיכו בכיף להפיץ את נגיפי הקורונה הלאה. בדיחה, וכרגיל הבדיחה היא על חשבוננו.
ירחמיאל
מה לגבי זלמן ארן? מי שהגיע קיבל כצ'ופר קצת קורונה?
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מה לגבי בי"ס זיו? לא מוזכר בכתבה
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
גלנט השר ההזוי, או מי שאחראי על מערכת החינוך, חייב לעצור את מסיבות י"ב שמכנסות מאות תלמידים ומאות הורים באולם אחד. הביטול לא יבוא מטעם בתי הספר, שיעשו כל קומבינה וקומבינציה אפשריות, על מנת לקיים את המסיבות ולא להאלץ להחזיר להורים את התשלומים על מסיבות שבוטלו. הביטול גם לא יבוא מצד התלמידים, שבגילם ברובם הם חסרי דאגות ולא מסוגלים להבין את ההשלכות של ההתכנסות העצומה הזו. זה נכון שתלמידי י"ב מחכים לטקס הסיום, אבל מה לעשות, והשנה אינה שנה רגילה… המתנה הגדולה ביותר שאפשר לתת לתלמידים היא, לאפשר להוריהם להישאר בחיים.
גועל נפש
בקיצור הדבקות בכל המקומות החילוניים… אבל הפעם אף כותרת לא תדגיש זאת. למרות שהפעם זה כבר במזיד ולא מחוסר ידע ותמימות כפי שהיה עם החרדים…