השולחנות כבר נוקו, הכיסאות הונחו מחדש, מכונות הקפה התחממו ופס המטבח כבר מוכן לפעילות – הבוקר, רביעי, בתי הקפה והמסעדות בירושלים (ובכלל) חוזרים לפעילות כמעט מלאה. ההתרגשות, כמעט מיותר לציין, גדולה. לצידה גם חוסר ודאות והרבה שאלות – אבל כמו שאומר בשיחה עם "כל העיר" בעלי מסעדת 'עזורה' שאבי שרפלר: "יאללה קדימה".
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת 16"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
המסעדות, כפי שכבר פורסם, ייפתחו תחת מגבלות הקורונה וההגבלות שהטיל משרד הבריאות. שרפלר מתייחס לכך ומציין כי "יש הרבה שאלות שנותרו עדיין פתוחות, מה גם שלא כל המגבלות ברורות. בכל מקרה, אנחנו לבטח יודעים שהתפוסה אצלנו תהיה מצומצמת – משהו באזור ה-50 אחוזים כי נצטרך לרווח את השולחנות כדי לשמור על המרחק הנדרש. אבל מה קורה עם התורים בכניסה? אצלנו כמעט תמיד יש תור – אז מי אמור לפקח עליו? בנוסף, על פי ההנחיות אני צריך לבדוק חום בכניסה, אבל בכניסה לשוק כבר בודקים חום – אז גם אני צריך? יש הרבה שאלות -אבל העיקר שחוזרים סוף-סוף. הגיע הזמן".
"בכל מקרה", מוסיף ומדגיש שרפלר, "אנחנו נפעל לפי מה שיבקשו מאיתנו. אנחנו נעבוד בצורה מושכלת ולא נתפזר. אנחנו, כמו כולם, נצטרך ללמוד את המצב החדש. זה יהיה לאט, צעד אחר צעד. נצטרך לראות כמה אנשים באמת רוצים לחזור, ואסור לשכוח גם שחלק גדול מהלקוחות הם תיירים. אני מאמין שרק אחרי הפתיחה אנחנו נבין את התמונה טוב יותר".
המגבלות שהוטלו על המסעדות ובתי הקפה:
עד 100 לקוחות – התפוסה יכולה להיות 100 אחוזים
מעל 100 לקוחות – תפוסה של מקסימום 85 אחוזים.
מרחק בין שולחנות – 1.5 מטרים.
הזמנת מקום מראש ככל שניתן.
מדידת חום ללקוחות הנכנסים.
ביצוע הנחיות כלליות של ה"תו הסגול" (חיטוי, ניקוי וכו׳).
עזורה, כאמור, היא לא המסעדה היחידה שחוזרת לפעילות. ברחבי העיר צפויים עשרות בתי קפה ומסעדות לפתוח. רבים מבתי העסק מדווחים כי הירושלמים צמאים לבלות במסעדות ובתי האוכל כבר מלאים בהזמנות לימים הקרובים.
פרט למסעדות ולבתי הקפה, גם המתחם הקולינרי המטבחון בגן הוורדים חזר לפעילות. המתחם, שפועל כידוע במתכונת טייק-אווי, נפתח כבר אתמול, שלישי, ללקוחות.
תגובות