רק לפני מספר חודשים פתחה רשת "מעדני צדקיהו" את הסניף החדש שלה במרכז המסחרי ברמת בית הכרם – הסלטים, האוכל המוכן, המעדנייה והחמוצים המוכרים מהשוק הפכו להיות לנגישים יותר עבור תושבי השכונה והסביבה. מדי יום שישי החנות היתה מלאה בקונים – אולם, כעת, בשל משבר הקורונה, בדומה למרכזים מסחריים אחרים, התנועה היא כמעט אפסית. ההנחיות החדשות של משרד הבריאות מובילות אנשים לערוך את קניותיהם רק ברשתות המזון, הן אלו שהכריעו את המרכזים המסחריים – שנותרו שוממים.
פזית צדקיהו, מבעלי רשת 'מעדני צדקיהו', ומנהלת הסניף במרכז המסחרי ברמת בית הכרם, מתארת בשיחה עם "כל העיר" כי "התנועה במרכז המסחרי ברמת בית הכרם דלילה, הסניף של מעדני צדקיהו פתוח כי אנחנו נקראים עסק חיוני כנ"ל הסופר פארם, וסופרמרקט מגה. כרגע, הפעילות שלנו מתבססת על משלוחים וטייק-אווי שבכל פעם יש אישור לשלושה קונים להיכנס ולרכוש דברים. אבל המרכז המסחרי לא עובד כמו לפני שבועיים. אנחנו מרגישים שתנועת הלקוחות ירדה מאוד – יש בערך 18 חנויות במרכז ורק העסקים החיוניים עובדים, וכל השאר סגורים".
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת 14"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
"ההכנסות ירדו ממש, למרות המשלוחים זה עדיין לא אותו הדבר כשבאים לחנות ורואים את המוצרים", מוסיפה ואומרת צדקיהו. "גם מי שמגיע קונה מצומצם ובורח, קונים נקודתית. גם לגבי ההזמנות של פסח – כולן בכמויות מאוד מצומצמות, הזמנות קטנות, לא למשפחות שלמות כבעבר".
"אנחנו עסק חזק שפעיל שנים, ונדע לעמוד באתגר הזה", מסכמת צדקיהו. "אך, האי וודאות זה הכי קשה – כמה זמן המצב יישאר ככה? זה לא קל להתחייב כבר לפסח להיות ערוכים ולבצע הזמנת סחורות מספקים, כשלא ידוע אם יהיה סגר כללי – זה הפסדים של הרבה כספים, למשל בסניף שלנו בשוק יש הורדות ואין כסף בקופה וזה לא פשוט, כל התשלומים ממשיכים לרדת – זו שרשרת שהרבה נפגעים ממנה".
גם במרכז המסחרי בשכונת גילה המצב זהה. לדברי שי אוחנה, יו"ר ועד העסקים במרכזי המסחרי ברחוב הגננת, "כרגע, מה שקורה שרוב החנויות לא פועלות במרכז המסחרי, יש במרכז הזה כ-50 עסקים ומתוכם עובדים פחות מ-10 עסקים שעוסקים במזון. למשל: פיצריות, מאפיית אנג'ל ועוד כמה מקומות. כל שאר העסקים סגורים לגמרי יש לי עסק של תיווך, וכבר שלושה שבועות לא פתחתי. בנוסף, העסקים שעובדים על בסיס משלוחים התנועה שלהם ירדה בסביבות 85 אחוז, והוציאו לחל"ת המון עובדים עד כדי כך שנשארו רק עם שניים".
"אין תנועה של לקוחות, ובמיוחד עם ההחמרה של הנחיות אני מאמין שהתנועה תרד עוד", מדגיש ומסכם אוחנה. "יש במרכז חנויות פרחים, וסטוק לבית שהזמינו המון סחורה שיהיה למכור לחג פסח והכל נשאר במחסנים, ואין מה לעשות עם הסחורה לאחר החג, זה גם משפיע. בתקופה הזו, מצופה מהעירייה לבטל את הארנונה עד שנחזור לעבוד כרגיל, כי גם ככה רוב העסקים לא מקבלים שירותים מכיוון שהם סגורים, יש מאות משפחות שמתפרנסות מהעסקים במרכז הזה, וגם ההתאוששות הכלכלית לאחר המשבר לא תהיה פשוטה".
- קורבנות הקורונה: הנפטר השני מירושלים – משה אורנשטיין ז"ל
- "אדם חזק עד רגעיו האחרונים" – אריה אבן ז"ל נפטר מנגיף הקורונה
- ללא ריבית פיגורים: ההקלה החדשה של העירייה לתושבים
תגובות