אתמול, א', נחנכה יחידת השיטור העירוני בבניין "בזק" שברחוב הצבי בשכונת רוממה בעיר. הטקס נערך בראשות השר לביטחון פנים גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך, מפקד מחוז ירושלים ניצב יורם הלוי, ראש העיר ניר ברקת, סגל הפיקוד הבכיר של משטרת ישראל, קצינים, שוטרים, מנהלים ופקחים מטעם הרשות המקומית.
יחידת השיטור העירוני בעיר ירושלים מורכבת משוטרי סיור של משטרת ישראל, הפועלים בצוותא עם פקחי הרשות המקומית ותכלול כ-100 שוטרי סיור ופקחי עירייה, שיפעלו ויעסקו במתן שרותי משטרה ועירייה ברחבי העיר על גבי 28 ניידות ואופנועים.
השר לביטחון פנים גלעד ארדן אמר במהלך הטקס כי "הריבונות שלנו בארץ מתחילה בירושלים. הקמת יחידת השיטור העירוני בעיר תביא לחיזוק הביטחון ואיכות החיים של התושבים".
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, ציין: "אני גאה לראות היום, כי הטיפול בעבירות איכות החיים של אזרחי ירושלים, תופס גם הוא קשב גבוה לצד אתגרי ביטחון הפנים והמלחמה בפשיעה, עמם מתמודדת המשטרה מדי יום. המודל של השיטור העירוני יצא לדרך בשנת 2011 בהקמת 13 יחידות, ונכון להיום מונה 50 יחידות מתוך 66 יחידות שאושרו להקמה עד סוף 2017. מודל זה מבוסס על הקשר שבין המשטרה לבין הקהילה, כשותפים בהדדיות מלאה, בשקיפות ובאחריות, כאשר המטרה היא לשפר את איכות חייהם ואת ביטחונם האישי של אזרחיה. החיבור לקהילה ימשיך להיות מכפיל כוח לעבודת המשטרה, והאמון של הקהילה ימשיך להיות תנאי לאפקטיביות שלנו. אין לי ספק שהאזרח בירושלים ובכל מקום אחר, המקבל שירות מהשיטור עירוני, מרגיש שהמשטרה שם בשבילו, גם לדברים הקטנים שקובעים את איכות חייו – ושם אנו כארגון רוצים להימצא. אני סמוך ובטוח שמודל זה יצעיד את העיר קדימה בתחום שירותי המשטרה".
ראש העיר ניר ברקת: "יחידת השיטור העירוני היא אבן דרך נוספת בשיתוף הפעולה המצוין בין עיריית ירושלים למשטרת ירושלים ומהווה נדבך נוסף בשירותים לתושבי העיר. השילוב בין העירייה למשטרה מהווה מכפיל כוח המאפשר טיפול רחב ונכון יותר בחיי היום יום בירושלים בדגש על איכות החיים ותחושת הביטחון של התושבים. אנו נמשיך יחד עם המשטרה להרחיב ולחזק את שיתופי הפעולה ולשמור על ירושלים למען כל תושביה".
"לאחר כשנתיים של תכנון והכשרות אנו ערוכים להתמודד עם מגוון האתגרים המקצועיים", אמר מפקד יחידת השיטור העירוני, רפ"ק אלון וינשטיין, "אשר אנו עתידים לפגוש כיחידה. לטובת כך אנו נפעל ביצירתיות, תוך ניצול יתרון הגמישות המבצעית והעבודה על פי 'שעון החיים' המחוזי, ובעת הצורך, נחתור למגע עם מבצעי עבירות פוטנציאליים טרם ביצוע העבירה, על מנת לקיים את עקרון 'המניעה המצבית'".
במשטרה מדגישים כי "הקמת יחידת השיטור העירוני במעמד ציון 50 שנה לשחרור ואיחוד ירושלים ממחישים יותר מתמיד את חוזקה של המשטרה בעיר והרשות המקומית ומבטאים את הקשר בין המשטרה לבין הקהילה – כשותפים, בהדדיות מלאה, בשקיפות ובאחריות, כאשר המטרה היא זהה – לשפר את איכות חייהם ואת ביטחונם האישי של אזרחי המדינה".
***
תגובות