חלל עמוק מתחת לתיאטרון ירושלים, עשרות בקבוקי יין על המדרגות, תאורה עמומה ומוזיקת ג'ז מלטפת – האם מסעדת הטלביה היא המקום הכי רומנטי בעיר? המסעדה, שפועלת בשש השנים האחרונות, היא למעשה בראסרי עם אוכל צרפתי מוקפד. המקום פתוח גם בשישי בערב ובשבת עבור הציבור החילוני בירושלים.
המסעדה מציעה שלושה תפריטים – בוקר, צהריים, ערב וגם תפריט עונתי, אך מנת השניצל שיוצאת מהמטבח היא כנראה המצטיינת. לא מעט סועדים מגיעים במיוחד ל"טלביה" רק בשביל השניצל הווינאי המשובח. ולא רק שניצל – "במקום מגישים פירות ים, מבחר מיוחד של דגים טריים לפי עונות – עכשיו בחורף יש לנו אינטיאס ופלמידות יפות", מספר השף ניר לוי, מבעלי המבעדה. "יש גם מנת צדפות אויסטרים, מולים המוגשים עם צ'יפס, דגי סשימי, מנת השניצל ועוד. ויש לנו תפריט יינות מעל 100 סוגים, כולל סוגים מאוד מתיישנים ובוטיקים".
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת11"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
"הקהל שלנו ברובו קהל קבוע של ירושלמים שמכירים את המקום", ממשיך ואומר לוי, "בין אם זה באי התיאטרון הסמוך למסעדה ובין אם אלו לקוחות שבאים במיוחד ותיירים".
כמו כן, המסעדה מגישה ספיישלים שמשתנים בכל יום בהתאם לעונה, ויש גם מנות עבור גם הלקוחות הצמחוניים, "כמו ריזוטו עדשים שחורות, גבינת לבנה ולימון כבוש, ירקות אדמה אפויים עם גבינת שחר ודבש, פולנטה, פאייה טבעונית ומגוון סלטים עונתיים", מציין לוי.
האם צריך להזמין מקום? לא צריך – חובה. "בטח בשישי ובשבת", מדגיש לוי, "אנחנו מלאים בערך שבועיים-שלושה שבועות מראש".
כך סיכם יהונתן כהן, מבקר האוכל של "כל העיר", בביקורת שהתפרסמה לפני כשלושה חודשים על המסעדה: "אוכל מדויק, מוקפד, מבוסס חומרים נהדרים. לא לכל יום, לא לכל כיס, לא כתחליף לחומוס או לקציצות שלוש פעמים בשבוע. אבל – לצהריים של אסקפיזם, לחגיגה, לבילוי רומנטי או סתם – יש בחלל הזה ובאוכל הזה משהו נעים בצורה בלתי רגילה".
ועמית אהרנסון, מבקר האוכל של "כל העיר", הוסיף: "ולו היינו בתיאטרון זה כנראה היה השלב שהיינו קמים למחוא כפיים, אבל נסתפק שלא להפריע את מנוחת הסועדים השכנים ונאמר רק בקול גדול – בראבו".
טווח המחירים: תפריט הבוקר 50-40 שקלים למנה; תפריט הערב – 80-70 שקלים.
מתי לבוא?
שישי ושבת: החל מ-9:00 ועד חצות.
ימים ראשון עד חמישי: החל מ-9:00 ועד אחרון הלקוחות.
איפה?
שופן 5, טלביה, ירושלים.
- פתוח בשבת בירושלים: כנפיים והמבורגרים ב"קיוז" בגבעה הצרפתית
- פתוח בשבת בירושלים: שנתיים לשושנה בר במרכז העיר
- פתוח בשבת בירושלים: ארוחה עד 40 שקלים בחומוס הגבעה
- פתוח בשבת בירושלים: תקליטים במקום קירות – בר התקליט הוא השלאגר של הסופ"ש בעיר
- פתוח בשבת בירושלים: "דו נואס" – בר יין, אירופה סטייל
- פתוח בשבת בירושלים: כבר 24 שנה שהפוקאצ'ה-בר מאכילה משפחות בשבת
- פתוח בשבת בירושלים: המבורגרים מושחתים ב"איוו" שבמרכז העיר
- פתוח בשבת בירושלים : דבלין – הפאב האירי הגדול בעיר
- פתוח בשבת בירושלים: קדרות חמות מהטאבון בכרמא בעין כרם
- פתוח בשבת בירושלים: אוכל כיפי ודרינק טוב בבר Gent בנחלת שבעה
- פתוח בשבת בירושלים: מנות מושחתות במסעדת מנזה
- פתוח בשבת בירושלים: אוכל קליל ואווירה מגניבה בקפה בצלאל
- פתוח בשבת בירושלים: בירה בצהריים, קוקטייל בלילה
- פתוח בשבת בירושלים: 25 שנה ל"בארוד" במרכז העיר
- פתוח בשבת בירושלים: הבראסרי במרכז העיר שפועל 24/7
- פתוח בשבת בירושלים: המקום שבו חילוניים ודתיים סועדים יחד
- פתוח בשבת בירושלים: לשבת בבולינט ולהרגיש בבית
- פתוח בשבת בירושלים: תכלס, אין שבת בלי ג'חנון
- פתוח בשבת בירושלים: מסעדת ההמבורגרים במתחם התחנה
אתי
על מה אתם מדברים לא מגיע לקרסוליים של המקום בעבר שרות מזעזע אוכל בינוני ומטה מנות מזעריות מתיימרות מחנה יהודה
רק אוירה נחמה מאז ומתמיד אבל אוכל ושרות יש להם הרבה מה ללמוד
א.א.
השם ירחם