אוכלים טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)
אוכלים טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)

פתוח בשבת בירושלים: האם השניצל הכי טעים בעיר נמצא בטלביה?

בחלל שמתחת לתיאטרון ירושלים, מבין המקומות הרומנטיים בעיר, פועלת מסעדת טלביה - שפתוחה גם בשבת. שף ניר כהן מנצח על המטבח, שמוציא מנת שניצל שלא כדאי לפספס

פורסם בתאריך: 13.2.20 09:30

חלל עמוק מתחת לתיאטרון ירושלים, עשרות בקבוקי יין על המדרגות, תאורה עמומה ומוזיקת ג'ז מלטפת – האם מסעדת הטלביה היא המקום הכי רומנטי בעיר? המסעדה, שפועלת בשש השנים האחרונות, היא למעשה בראסרי עם אוכל צרפתי מוקפד. המקום פתוח גם בשישי בערב ובשבת עבור הציבור החילוני בירושלים.

המסעדה מציעה שלושה תפריטים – בוקר, צהריים, ערב וגם תפריט עונתי, אך מנת השניצל שיוצאת מהמטבח היא כנראה המצטיינת. לא מעט סועדים מגיעים במיוחד ל"טלביה" רק בשביל השניצל הווינאי המשובח. ולא רק שניצל – "במקום מגישים פירות ים, מבחר מיוחד של דגים טריים לפי עונות – עכשיו בחורף יש לנו אינטיאס ופלמידות יפות", מספר השף ניר לוי, מבעלי המבעדה. "יש גם מנת צדפות אויסטרים, מולים המוגשים עם צ'יפס, דגי סשימי, מנת השניצל ועוד. ויש לנו תפריט יינות מעל 100 סוגים, כולל סוגים מאוד מתיישנים ובוטיקים".


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת11"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


מסעדת טלביה (צילום: ניר לוי)

מסעדת טלביה (צילום: ניר לוי)


"הקהל שלנו ברובו קהל קבוע של ירושלמים שמכירים את המקום", ממשיך ואומר לוי, "בין אם זה באי התיאטרון הסמוך למסעדה ובין אם אלו לקוחות שבאים במיוחד ותיירים".

כמו כן, המסעדה מגישה ספיישלים שמשתנים בכל יום בהתאם לעונה, ויש גם מנות עבור גם הלקוחות הצמחוניים, "כמו ריזוטו עדשים שחורות, גבינת לבנה ולימון כבוש, ירקות אדמה אפויים עם גבינת שחר ודבש, פולנטה, פאייה טבעונית ומגוון סלטים עונתיים", מציין לוי.


מסעדת טלביה (צילום: ניר לוי)

מסעדת טלביה (צילום: ניר לוי)


האם צריך להזמין מקום? לא צריך – חובה. "בטח בשישי ובשבת", מדגיש לוי, "אנחנו מלאים בערך שבועיים-שלושה שבועות מראש".


אוכלים טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)

טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)



כך סיכם יהונתן כהן, מבקר האוכל של "כל העיר", בביקורת שהתפרסמה לפני כשלושה חודשים על המסעדה: "אוכל מדויק, מוקפד, מבוסס חומרים נהדרים. לא לכל יום, לא לכל כיס, לא כתחליף לחומוס או לקציצות שלוש פעמים בשבוע. אבל – לצהריים של אסקפיזם, לחגיגה, לבילוי רומנטי או סתם – יש בחלל הזה ובאוכל הזה משהו נעים בצורה בלתי רגילה".

ועמית אהרנסון, מבקר האוכל של "כל העיר", הוסיף: "ולו היינו בתיאטרון זה כנראה היה השלב שהיינו קמים למחוא כפיים, אבל נסתפק שלא להפריע את מנוחת הסועדים השכנים ונאמר רק בקול גדול – בראבו".



אוכלים טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)

אוכלים טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)



טווח המחירים: תפריט הבוקר 50-40 שקלים למנה; תפריט הערב – 80-70 שקלים.

מתי לבוא?
שישי ושבת: החל מ-9:00 ועד חצות. 

ימים ראשון עד חמישי: החל מ-9:00 ועד אחרון הלקוחות. 

איפה?
שופן 5, טלביה, ירושלים.


אוכלים טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)

טלביה (צילום: יובל כהן אהרונוב)




תגובות

2 תגובות
2 תגובות
  1. אתי

    על מה אתם מדברים לא מגיע לקרסוליים של המקום בעבר שרות מזעזע אוכל בינוני ומטה מנות מזעריות מתיימרות מחנה יהודה
    רק אוירה נחמה מאז ומתמיד אבל אוכל ושרות יש להם הרבה מה ללמוד

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר