בית"ר סיימה במוצ"ש עוד עונה מוצלחת עם המקום השלישי וכרטיס למוקדמות הליגה האירופית זו השנה השלישית ברציפות. על ההצלחה, כמעט מיותר לציין, אחראית המערכת כולה, החל מהבעלים אלי טביב דרך המאמן שרון מימר (וגם המאמן הקודם רן בן שמעון) ועד לכל אחד ואחד מהשחקנים.
- מי מהזרים של בית"ר צריך להמשיך בעונה הבאה?
- דן מורי מסכם את העונה ושואף לסיים בבית"ר את הקריירה
- מה חושב איציק קורנפיין על החזרה של אלי אוחנה?
ועדיין, ישנם כאלה שאחראים על ההצלחה יותר מאחרים. כך למשל מימר, שמאז הגיע לבית"ר הוביל לשינוי מקצועי גדול וליכולת טובה בהרבה מזו שהיתה בתקופתו של בן שמעון, כשמבחינת השחקנים היו כאלה שהתעלו יותר וגם כאלה שרשמו עונה פחות מוצלחת.
כנגד ארבעה בנים דיברה התורה, ובפרפראזה על בית וגן – כנגד ארבעה שחקנים דיברה העונה של בית"ר – הבלם חסוס רואדה, הקשרים עידן ורד ודן איינבינדר והחלוץ איתי שכטר. אז מיהו המצטיין לדעתכם?
רואדה
הבלם הספרדי שותף העונה ב־45 משחקים (33 בליגה, 7 במוקדמות הליגה האירופית ועוד 5 בגביע המדינה) וסיפק עונה נהדרת, כשמעבר ליכולת ההגנתית המצוינת השיא גם תרומה התקפית יוצאת מן הכלל עם שישה שערים חשובים שכבש, בהם גם השער שהוביל את הקאמבק של בית"ר במשחק נגד הפועל תל אביב.
בחלק ההגנתי, רואדה היה האיש שחיבר את החלק האחורי של בית"ר, ודי להזכיר את העובדה שבאחד המשחקים הבודדים שהוא הפגין יכולת חלשה, נגד הפועל חיפה במחזור ה־5, הקבוצה ספגה רביעייה משפילה.
המספרים והיכולת מציבים אותו, בלי שום ספק, כאחד משני הבלמים הטובים ביותר ששיחקו העונה בליגת העל. השני הוא מיגל ויטור מהפועל באר שבע, וזה אומר הכל.
שכטר
אחד השחקנים הטובים ביותר בליגה העונה. החלוץ החל לא טוב את העונה, כשעד לתחילת שנת 2017 העמיד מספר דלים של שלושה שערים (שניים בליגה ואחד באירופה) נתן חצי שני מעולה והיה הכוח המניע של התקפת הצהובים.
את העונה סיים שכטר עם 19 שערים בסך הכל, המספר השני הכי גבוה בקריירה שלו, כשפרט לשער באירופה הוא כבש גם ארבעה שערים (בארבעה משחקים) בגביע ועוד 14 שערי ליגה (ב־34 משחקים), שאליהם הוסיף גם לא מעט בישולים וגרם ללא מעט פנדלים לזכות בית"ר, שאת חלקם הוא גם פרגן לחבריו לקבוצה כשנתן לדוגמא לאריק סאבו לבעוט כדי להיכנס לעניינים.
ורד
אחד הקשרים ההתקפיים הטובים ביותר בליגה, שיכול לשחק במגוון תפקידים בחלק הקדמי ולתרום בכולם. ורד חזר בקיץ לבית וגן אחרי שש שנים (במכבי חיפה ובאירופה) ונדמה היה שכאילו לא עזב, כשמהר מאוד הוא הפך לאחד המנהיגים של בית"ר על ומחוץ למגרש.
מבחינת מספרים, ורד, ששיחק העונה 45 משחקים (32 בליגה, 6 באירופה, 5 בגביע המדינה ו־2 בגביע הטוטו), נתן תרומה משמעותית מאוד עם שני שערים חשובים מאוד באירופה ועוד 11 שערי ליגה, שהקנו לו את תואר סגן מלך השערים של בית"ר, כשבנוסף הוא גם בישל חמישה שערים בכל המסגרות.
איינבינדר
הקפטן של בית"ר חווה עונה מוזרה מאוד. מצד אחד, על כר הדשא הוא סיפק עונה אישית טובה (כשהחצי השני שלו היה מצוין), אך במקביל לא זכה להצעה להארכת חוזה מצד הבעלים טביב.
מבחינת מספרים, איינבינדר שותף העונה ב־48 משחקים (34 ליגה, 8 באירופה, 5 בגביע המדינה ואחד בגביע הטוטו), בהם הוא כבש ארבעה שערי ליגה (ועוד אחד בגביע). בשני המשחקים שהחסיר, 1:1 נגד הפועל אשקלון (ששיחקה למשך כעשר דקות עם שמונה שחקנים) והפסד 2:1 להפועל באר שבע, חסרונו הורגש מאוד. ללא ספק הכוח המניע של בית"ר העונה ואם לא יישאר זו תהיה אבידה גדולה.
תגובות