מאות אלפי תושבי העיר ומבקרים מבחוץ בילו בירושלים בכל אחד מימי חול המועד, ובעיריית ירושלים נערכו מבעוד מועד כדי לקדם את פני המבלים בעיר נקייה עד כמה שאפשר.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
במהלך חול המועד תוגברו מספר עובדי הניקיון וכן תוגברו שעות העבודה, כאשר במוקדי הבילוי המרכזיים היא התבצעה במשמרות סביב השעון. יש לציין כי במהלך ימי חול המועד נרשמה עלייה משמעותית של כ-40 אחוז בכמות האשפה שנאספה.
בשיחה עם "כל העיר" מפרט איציק נידם, ראש מנהל תפעול בעיריית ירושלים, על הפעולות שנעשו ועל ההיערכות שקדמה לחול המועד. "אנחנו עובדים קשה ואני חושב שרואים את התוצאות ברחבי העיר", הוא מציין ומדגיש כי "העיר נראית מצוין. אם לוקחים את ציר התיירות – מהכותל דרך השוק ועד לתחנה המרכזית – הרי שתגברנו על הציר את מספר העובדים, ואפשר גם לראות את הניקיון, השתילה והתאורה החדישה".
נידם מתייחס גם לאיסוף האשפה מהשכונות וממוקדי הבילוי ואומר: "ביום רגיל אנחנו אוספים כ-1,200 טון אשפה ברחבי העיר, לעומת זאת, בכל אחד מימי חול המועד אספנו בממוצע כ-2,200 טון אשפה. בנוסף, מתבצע ניטור של הניקיון בכל העיר ויש תגבור של עובדים בכל פינה. הדגש הוא על מוקדי הבילוי כמו מרכז העיר והעיר העתיקה-כותל וגם בשכונות החרדיות. באזורים הללו נערמת כמות האשפה הגדולה ביותר, ושם מושקעים מאמצי פינוי גדולים".
"בכל אחד מימי חול המועד עבדו כ-1,700 עובדים גם בפינוי אשפה וגם בעבודת טיוט ידנית ומכנית", ממשיך נידם. מדובר על תוספת כוח אדם של כ-400 עובדים ביום. התגבור המסיבי שלנו בעובדי טיוט הוא במרכז העיר, בעיר העתיקה ומאות רבות של עובדים בפארקים השונים – בעיקר המרכזיים כמו גן סאקר וגן הפעמון אבל גם בפארקים בתוך השכונות".
בעירייה מציינים כי "זוהי בדיוק המדיניות של רפורמת הניקיון שמוביל ראש העיר משה ליאון. העבודה הקשה היא הנחיה ברורה של ראש העיר ואחת המטרות העיקריות. ועדיין, בלי שיתוף הפעולה והרצון של העובדים בשטח שום דבר לא יכול היה לקרות".
נידם מציין כי "יש הנחיות ברורות של ראש העיר והמנכ"ל וזה מתבצע. הדבר היפה הוא לראות את הביצוע של ההנחיות בשטח, ומבחינתי אין בכלל ספק שרואים את התוצאות בשטח. ישנם מוקדים שבהם אנחנו עובדים סביב השעון – מרכז העיר, השוק והעיר העתיקה. בפארקים הגדולים סיום העבודה הוא בחצות הלילה, כאשר משמרת הבוקר מתחילה לעבוד כבר בשעה 5:00 בבוקר. הסיבה היא שבחגים אנחנו רואים ויודעים שרבים מהתושבים מבלים בפארקים עד לשעות הערב המאוחרות – 23:00-22:00".
"הקרדיט", מסכם נידם, "מגיע ללא מעט גורמים שפועלים. אני מדבר על האגפים הרלוונטיים כמו אגף התברואה שאחראי על הניקיון, אגף שפ"ע שאחראי על הנראות של הפארקים והשתילה, אגף אכיפה שיש לו חלק חשוב מאוד. יש שיתוף פעולה והכל פועל בצורה מצוינת".
ראש העיר משה ליאון: "בחג הסוכות, אחד משלושת הרגלים, כמיליון מבקרים הגיעו אלינו לירושלים. נערכנו בכל מובן, וכמובן גם במערך הניקיון בעיר. תגברנו צוותים, תכננו פריסה אופטימלית בצירי התיירות בעיר, לצד תשומת לב לפארקים ולשכונות. אנו עושים כל שניתן להגיע לכל פינה בעיר, באופן שוטף, ובמיוחד בחגים, שבהם אנו מארחים מאות אלפי מבקרים מהארץ ומהעולם. אני מאחל לכולכם חג שמח ונקי, ומועדים לשמחה".
- מתחם אוטואוכל חדש ייפתח בגן הוורדים: לא יפעל בשבת
- הרצח של מיכל סלה ז"ל: החוקרים מעריכים כי היא סבלה ממקרי אלימות קודמים
- היוזמה התל אביבית לתחבורה ציבורית בשבת: ראש העיר ליאון מתנגד
- המאבק החדש של תושבי שכונת ארמון הנציב
לאה מרוקו
שכונת גבעת מרדכי מלוכלכת! מציעה להם להגיע לפה, לסגור את הפרחים ולנקות גם מסביב לפחים… מבקשים שוב ושוב וזה לא מתבצע! אנחנו משלמים ארנונה של אזור א. לטיפולך ראש העיר
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מזרחים וערבים חוץ מלאכול ולהפליץ. מה יש להם בחיים הריקניים? כל היום בקניות ובאכילה. משועממים מסטולים.
אלישע בן אבויה
ופולנים מסריחים כל היום עסוקים בגנבות גזל ורמאות של הזולת והפצת שנאה ורוע כמו למעלה. זו הסיבה שהנותרים פתחו כלפיהם שנאה תהומית שהביאה עליהם את הנאציזם. היכן שיש פולנים יש סירחון אנושי, רוע רמאות וגזל, כמו משה דיין שגנב ממצאים ארכיאולוגיים וכמו עזר וייצמן שקיבל שוחד בסך מיליוני דולרים וכמו שר האוצר וכמו אהוד אולמרט וכמו נתניהו בנושא הצוללת שנמכרה למצרים. היכן שיש פולנים אלוהים מצטער שברא את היקום.